Харківська «Свобода» пропонуватиме на місце Кернеса Швайку

28 липня 2015 року у прес-центрі Харківської філії інституту Горшеніна відбулася прес-конференція очільників Харківської «Свободи» на тему «Участь ВО «Свобода» у місцевих виборах 2015-го року у Харкові». Учасниками прес-конференції були: Ігор Швайка – голова Харківської обласної організації ВО «Свобода», Олексій Миргородський – перший заступник голови Харківської обласної організації ВО «Свобода» та Олег Дебелий – голова Харківської міської організації ВО «Свобода». Місцева свободівська організація буде висувати кандидатів у депутати до Харківських міської та обласної рад, а також боротиметься за посаду міського голови Харкова. Лідером списку від ВО «Свобода» до Харківської міської ради, а водночас й кандидатом на посаду міського голови стане Ігор Швайка. Лідером списку свободівців-кандидатів в депутати Харківської обласної ради стане Олексій Миргородський.

Ігор Швайка, голова Харківської обласної організації ВО «Свобода» у своєму вступному слові зазначив: «Сьогодні ми відзначаємо тисячоліття упокоїння Володимира Хрестителя. Пройшло 50 поколінь і за цей час, насправді, мало що змінилося на українських землях і наше покоління не є чимось винятковим. Сьогодні ми йдемо на вибори, аби впроваджувати в життя свої погляди, своє світоглядне бачення і свої принципи. Якщо говорити про вибори конкретно, то у нас не буде випадкових людей, які залучені з вулиці, ми не будемо запрошувати «чесних прохвесіоналів» і вішати про це десятки рекламних зазивних щитів вулицями, проспектами і майданами міста Харкова. Депутатами міської та обласної ради будуть члени Всеукраїнського Об’єднання «Свобода», сторонніх людей не буде. Нашою програмою є «Програма захисту Українців», адаптована до місцевих реалій. Списки ми складемо, чітко дотримуючись чинного законодавства. Окрім того, ми будемо додержуватися принципу гендерного співвідношення кандидатів у депутатах міської та обласної рад за рахунок залучення до виборчого процесу жінок з «Об’єднання українок «Яворина», яке є однією із складових ВО «Свобода».

Олексій Миргородський, перший заступник голови Харківської обласної організації ВО «Свобода», знаменитий «Капітан Свобода» на прес-конференції розповів про свій бойовий шлях: «В квітні 2014 року отримав повістку, як дисциплінований член партії «Свобода», як націоналіст пішов до війська. Пройшов бойовий шлях від Сватова до Луганська, за 3 км до якого була наша остання бойова позиція. Брав участь у звільненні Сєвєродонецька, пройшов зі своїм 22-им батальйоном всі ці населені пункти, де зараз відбуваються гарячі події: Трьохізбенка, Кримське, Золоте. Ніс службу під Горлівкою, де за день до демобілізації мене було поранено. Я хочу процитувати слова римського полководця Катона, який сказав: «Я воюю не за свою свободу, а за долю своєї вітчизни і виборюю волю не свою особисту, а виборюю право жити серед вільних людей». Тому, і перебуваючи на лінії фронту, і демобілізувавшись, розумію – аби жити серед вільних, треба займати активну громадянську позицію і саме це мене спонукає іти на вибори до Харківської обласної ради».

Олег Дебелий задекларував принципи роботи міської влади і міської ради: «Депутат міської ради, перш за все, повинен бути представником харківської спільноти. Він не повинен поводитися з людьми як пан з холопами. Таке поводження неприпустимо, воно прийшло з минулого і повинне в минуле піти. Депутат міськради повинен бути представником громади та виконувати завдання мешканців Харкова, постій но звітуючи перед ними. Хто з чинного складу міськради проводить реальний прийом громадян. Хто насправді виконує свої депутатські обов’язки, а не відбиває кошти витрачені на передвиборчу кампанію. Нашим завданням є показати зразок сумлінної депутатської роботи»

Відповідаючи на питання журналістів щодо підтримки ВО «Свобода» у Харкові та можливости висування, так званого, об’єднаного кандидата від національно-демократичних сил очільник харківських свободівців Ігор Швайка відповів: «За великим рахунком нам не цікаві відсотки. Ми йдемо, аби пропагувати наші світоглядні цінності, аби якомога більша кількість людей усвідомила що українська альтернатива у Харкова є. Головним тактичним завданням для нас є отримання можливість сформувати свободівські фракції в обласній та міській раді. Що стосується посади міського голови і висування так званого об’єднаного кандидати на противагу Кернесу, то нині тут не має про що говорити, адже не має суб’єктів перемовин. На сьогодні лишень чинний міський голова та ваш покірний слуга заявили про чіткий намір боротися за посаду. Що стосується вірогідного другого туру – то ми як стара та класична політична сила відкриті до перемовин з усіма, окрім представників комуно-регіоналівського клану. Думаю, що на чесні перемовини сьогодні вийти можуть далеко не всі, адже на жаль вибори у Чернігові показали – прогнила система заганяє нові політичні сили у ті самі пути, що й були раніше. Українців намагаються загнати у безальтернативність вибору між грошима олігархів та адмінресурсом. Ми ж на це відповідаємо, що українська альтернатива є. І це – Всеукраїнське об’єднання «Свобода»», – наголосив Ігор Швайка.

.Прес-служба

Харківської обласної організації

Всеукраїнського об‘єднання «Свобода»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа