Харківська сутичка з “вчорашніми” медведчуківцями. Як це було

Тарас Бортнік, голова Харківського МНК

13000114_879650838827413_2650926123371729024_n

Понеділок для громадськості Харкова вийшов напрочуд насиченим. І не дарма, оскільки саме у цей день, 18 квітня, відбулося одразу два зібрання. Перше, засідання членів «Українського вибору» Медведчука, – відверті сепаратисти, а друге — ніщо інше, як збірка так званого «опозиційного уряду» до складу якого ввійшли такі відомі кожному особистості як Добкін, сумнозвісна Королевська та багато інших, не менш колоритних персонажів.

Хоч самі зібрання і проходили паралельно, та спершу розпишу про «Український вибір». Інформація про місцезнаходження та час засідання певний час утримувалася у невідомості, але щойно дані стали відомими, активісти волонтерсього руху «Вільних Людей» та ЦК «Азов» зібралися біля готелю «Меркурій» близько 13 години дня, з метою зриву даного зібрання та вимоги ув’язнення Медведчука. Але цього не сталося, оскільки було повідомлено, що готель заміновано! Тому будь які громадські дії було заморожено на якийсь час, а все що і відбувалося далі — відбувалося біля шлагбаума, на вході.

На моє запитання, чи це реальна загроза, чи фактичний зрив акції громадськості, відповів координатор волонтерської мережі «Вільні Люди» у Харкові, Сергій Кузан, висловивши впевненість у фальшивості мінування будівлі.

куз

«Я впевнений, що зараз відбуваються пошукові роботи, жодної вибухівки виявлено не буде, а привід використають «медведчуки» для збереження обличчя і подальшої своєї неявки на зібранні, врешті-решт вони ж самі і повідомили про те, що будівлю заміновано, я переконаний, що це не більше, ніж качка».

серг

З моєї точки зору, на користь слів Сергія, говорить і те, що у «замінованій» будівлі і далі продовжували знаходитись деякі люди, зокрема депутат Лесик. Так чи інакше, час тривав, але акція так і не досягла своєї кульмінації, якщо не брати до уваги «освящення» кока-колою Лесика, тож було прийнято рішення продовжити пікет на вул. Карла Маркса 1, біля будівлі фабрики.

Інформцентр МНК

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа