Харківськими “тітушками” керує Артур Марабян “Святий” – керівник однієї з найвпливовіших харківських організованих злочинних груп

11-12 січня в Харкові відбувся Форум євромайданів. На ньому були присутні представники 45 євромайданів України – 125 делегатів і близько 100 спостерігачі. Роботі форуму активно перешкоджали “тітушки”. Активісти з’ясували, що ними керує Артур Марабян “Святий” – керівник однієї з найвпливовіших харківських організованих злочинних груп.

11-12 січня 2013 року “тітушки” в Харкові:

– блокували пересування активістів Форуму

– штурмували Свято-Дмитріївський Храм та побили активістів Форуму (один з активістів із травмами середньої важкості лежить у лікарні)

– штурмували, напали на людей та травмували їх, розбили вітрини та отруїли газом учасників Форуму Євромайданів в книгарні “Є”, де працювала одна з робочих груп форуму

– здійснювали газові та димові атаки під час проведення мирного зібрання біля пам’ятника Ярославу Мудрому

– дезінформували про замінування храму

Загалом, щодо активістів харківського євромайдану були здійснені такі бандитські дії:

– замах на життя та напад та 12 ножових поранень активісту харківського євромайдану Дмитру Пилипцю

– спалено п’ять автомобілів, що використовувалися для організації мирних акцій харківського євромайдану

– сталося пограбування, розбито вікна та обмальовано провокативними написами фасад будівлі штабу Євромайдану

Активісти визначили, що харківськими “тітушками” керує Артур Марабян “Святий” – керівник однієї з найвпливовіших харківських організованих злочинних груп. Офіційно він – заслужений майстер спорту, президент кікбоксерської асоціації і керівник бійцівського клубу “ОПЛОТ” в Харкові.

Ольга Галабала, яка перебувала на форумі у складі делегації Громадського сектору Євромайдану, сфотографувала його під час євромайдану в Харкові 12 січня, коли він привів та керував групою “тітушок” (Фото 1 у додатку, Артур Марабян – ліворуч у капюшоні). Вони стояли на самій площі, згодом міліція взяла їх в кільце. Співставивши це фото з його фотографіями, що є в мережі, активістка з’ясувала його особу.

Під час мітингу біля пам’ятника Ярославу Мудрому, активісти харківського євромайдану також повідомили, що “замовником” і “організатором” дій тітушок 11-12 січня, а також нападів на активістів харківського євромадану є Артур “Святий”, який тісно співпрацює з Геннадіям Кернесом. Деякі джерела називають його “шісткою” Кернеса.

Активісти на сторінці Євромайдану Харків у фейсбуці https://www.facebook.com/eurokharkiv повідомляли, що незадовго до штурму Свято-Дмитріївського Храму біля бійцівського клубу “ОПЛОТ” формувалася колона з 10-15 автомобілів, наповнена “тітушками”, яким видавали упаковки з яйцями. За їхніми припущеннями, це саме ті спортсмени, які штурмували храм.

З новин, що були давніше, видно, що Артур Марабян “Святий” брав участь і в інших вуличних акціях (Фото 2 у додатку).

Те, що відбувається в Харкові є справжньою підпільною владно-кримінальною війною проти активісті євромайданів! Ця ситуація потребує уваги міжнародних та українських ЗМІ, депутатів, активістів з усіх євромаданів країни та негайної реакції.

 

ОФІЦІЙНО: Артур Володимирович Марабян, 36 років. Житель Харкова. Заслужений майстер спорту з кікбоксингу, заслужений тренер України (починав з класичного боксу). Чемпіон світу – 1993, 2001, 2005 (версія WKA), володар Кубка світу – 1991, чемпіон Європи – 1993, 2005, олодар Кубка Європи – 1994, чемпіон Євразії (проф.) – 1992, чемпіон СНД – 1992, чемпіон Європи з карате (проф.) – 1993. 20-разовий чемпіон України. Президент всеукраїнської кикбоксерської асоціації WKA. Керівник спортивного клубу “Металіст” (Харків). Одружений, має чотирьох дітей.

 

НЕОФІЦІЙНО: Артур Марабян – керівник однієї з найбільш впливових харківських ОЗГ. Народився 27 березня 1969. Зріст – 184, вага – 75. Клички : “Тату” , “Святий”. Раніше притягувався до кримінальної відповідальності (1998 -й рік, Ленінський райвідділ міліції в Харківській області) за статтею 102 КК (в редакції 1960 року; умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості); кримінальна справа № 64980450. З терміну “зістрибнув” за ст.7 КПК УРСР. Кримінальною діяльністю займається з 1994 року. Починав як сутенер, який знімав данину з повій. Пізніше організував злочинну групу, що займалася рекетом приватних підприємців Харкова. Найближчі зв’язки: Батозський Сергій Станіславович (“Батон”, 25.04.1962 р.н.), Арутюнов В’ячеслав Георгійович (“Ара”, 1966 р.н.). Для Батозського Марабян тренував бойовиків. ОЗГ Марабяна-“Святого” брала активну участь у кримінальному перерозподілі сфер впливу в регіоні – як силова підтримка. В активі – вимагання і “вибивання” боргів, лихварство. Підтримує дружні зв’язки із секретарем Харківської міськради Геннадієм Кернесом (“Гепою”) , в інтересах якого неодноразово надавав силовий тиск на конкурентів останнього – аж до знищення майна. В даний час проходить основним підозрюваним у справі про умисне вбивство.

Фото 2

Фото 1

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа