Харківські волонтери відвезли допомогу військовим, які перебувають у найнебезпечніших точках АТО – Щасті та Пісках

Цими вихідними волонтери мережі «Вільні люди» відвідали найгарячіші точки зони АТО. Одна з груп поїхала відвозити допомогу бійцям, які знаходяться біля Щастя(Луганська область), друга – під Донецький аеропорт до Пісків.

186578525100_n

У Щасті бійці нарешті отримали своє спецзамовлення: 30 ріжків для автоматів, 10 для кулеметів, навігатори, антени для рацій, бінокль, глушники, маскувальні сітки, тепле взуття та інші речі.  Хлопці розповідають, що у містечку після проголошення чергового перемир’я стало спокійніше, але бойовики все одно час від часу обстрілюють, є загиблі.

4779625_n

На Донеччині друга група волонтерів зустрілася із військовими з «Правого Сектору», батальйону «Карпатська Січ», «Дніпро – 1» та 93-го окремого аеромобільного батальйону ЗCУ, а також познайомилися з добровольцем із Латвії, який воює на стороні українців. Передали бійцям: спальники, курточки, оптичний приціл-монокуляр, берці, термоковдри, грілки, шалики, мастило для зброї, книги, бандажі, батарейки, ліхтарики налобні, GPS навігатори, мапи, кріплення для зброї, а також багато солодощів.

Один з волонтерів Дмитро Беднін, який вперше побував у зоні АТО, поділився своїми враженнями від поїздки.

«Там не має різниці з якого ти регіону, якою мовою говориш, був чи не був ти на Майдані. Головне – що ти готовий захищати свою державу. Ще я побачив, що це не тільки українська війна, це війна за остаточну свободу всіх колись поневолених народів, від тоталітарного, ненажерливого монстра», – розповів Дмитро.

В неділю обидві групи вже були у Харкові.

Прес-служба волонтерської

мережі «Вільні люди»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа