Харківська «Свобода» розпочинає збір підписів за відставку Кернеса та депутатів міськради

6 серпня 2014 року відбулася чергова сесія Харківської міської ради, на якій, серед иншого, розглядалося питання про присвоєння звання «Почесний громадянин Харкова». Не зважаючи на протести харківської громади та деяких депутатів міськради, міський голова Харкова Кернес разом із фракцією партії регіонів «протягнули» присудження звання «Почесний громадянин Харкова» двом громадянам Російської Федерації – Павлу Фуксу та Алєксандру Шишкіну. Харківська «Свобода» вважає, що присвоєння харківських почесних звань двом одіозним росіянам під час фактичної україно-російської війни свідчить про неадекватність нинішнього складу Харківської міської ради. Ми вимагаємо термінових дострокових виборів у Харкові, створюємо ініціятивну групу з цього питання та оголошуємо збір підписів за відставку Харківського міського голови Геннадія Кернеса та депутатів Харківської міської ради.

У той час, коли абсолютна більшість харківців тим чи инакшим чином беруть участь у допомозі українському війську, пораненим чи вимушеним переселенцям, Харківська міська рада надає почесні звання представникам держави, що є головним провокатором неспокою в Україні. Ба більше, Алєксандр Шишкін є російським сенатором й голосував за анексію Криму, за можливість введення російських військ на терени нашої держави та инші страшні ініціятиви Путіна.

Окрім того, Шишкін та Фукс є ініціяторами побудови у харківському сквері Перемоги московської церкви. Проти цього будівництва двічі протягом п’яти років категорично виступала харківська громада, але не дивлячись на це Кернес «протиснув» проєкт свого давнього знайомого Павла Фукса. За словами останнього, з Кернесом й Добкіним вони дружать протягом 25-и років та разом заробляли гроші (http://pbwm.ru/articles/pavel-fuks-i-ego-metody). Захищаючі проєкт московських «меценатів», Кернес навіть погрожував фізичною розправою свободівцям, що встали на захист інтересів громади (http://www.kharkiv.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/044779/).

Заяви, на кшталт тієї, у якій Кернес засвідчує свою повагу до Путіна та зазначає, що не вважає російського президента агресором; сьогоднішні події – усе це ще раз засвідчує, що харківський керманич намагається всидіти на двох стільцях. Харківська «Свобода» підкреслює, що надання звання «Почесний громадянин Харкова» Фуксу та Шишкіну не відповідає бажанням харківської громади. Ухвалення подібних рішень свідчить про те, що депутати Харківської міськради перестали виконувати представницьку функцію, адже їхня думка не відповідає думці громади міста. Тому ВО «Свобода» вимагає відставки депутатів міськради та харківського міського голови Кернеса та термінових дострокових місцевих виборів у Харкові.

Прес-служба

Харківської обласної організації

Всеукраїнського об‘єднання «Свобода»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа