Грузинський міністр задоволений співпрацею в рамках ГУАМ

Перший заступник міністра закордонних справ Грузії Ніколас Вашакідзе сказав журналістам, що Грузія задоволена співпрацею в туризмі й культурі в рамках Організації за демократію та економічний розвиток – ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова), а також у координуванні дій правоохоронних органів.

“Дуже плідно співпрацю по лінії координації дій між правоохоронними органами держав … культурне співробітництво, дуже інтенсивно розвивається співробітництво в сфері туризму, де держава координує і об’єднує свої дії”, – цитує Вашакідзе lb.ua.

Також міністр  відзначив перспективність цієї організації та зацікавленість у співпраці в рамках ГУАМ зі сторони Грузії.   Зокрема, він висловився за пріоритетність у  енергетичних проектах, а також у співробітництві країн ГУАМ в рамках інших міжнародних організацій.

Нагадаємо, організація була створена в 1997 році. Після  вступу до неї Республіки Узбекистан у  1999 році, організація була перейменована у ГУУАМ. Після виходу Узбекистану  5 травня 2005 року була повернута початкова назва. Штаб-квартира знаходиться у Києві на Майдані Незалежності.

За матеріалами lb.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа