Группа «Приват» стала власником «УкрТатНафта»

На фото: власник групи "Приват" Ігор Коломойський

У ЗМІ з‘явилася інформація про те, що група «Приват» оформила свій контроль над «Укртатнафтою» – найбільшим нафтопереробником в країні.

Згідно з висновками Головного контрольно-ревізійного управління, компанії «Корсан» і «Вілоріс», які пов’язують з групою «Приват», володіють 56,8% акцій «Укртатнафти», пише газета «Комерсант-Україна».

Держава також є співвласником компанії. За підсумками перевірки результатів роботи «Укртатнафти» у 2008-2010 роках у ГоловКРУ повідомили, що компанія «Корсан» сконцентрувала 48,2% акцій «Укртатнафти», «Вілоріс» – 8,61%. Решта акцій належать НАК «Нафтогаз України».

Як відомо, до жовтня 2007 року контроль над «Укртатнафтою» здійснювали татарстанські партнери компанії – Мінземмайна Татарстану (28,77%), «Татнефть» (8,61%) та афілійовані з нею Amruz Trading (8,34%) і SeaGroup International (9,96%). В результаті низки судових рішень ці акції були продані компаніям, пов’язаним з групою «Приват».

Після цього «Татнефть» припинила поставки «Укртатнафті» і почала судовий процес із Україною в Міжнародному арбітражному суді у Парижі, висунувши претензії на суму 2,4 млрд. доларів.

Назви структур групи «Приват», які отримали контроль над підприємством, не розголошуються досі.

За словами джерел видань, це дозволить ефективно реалізувати плани щодо об’єднання «Укртатнафти» з «Укрнафтою», 40% акцій якої контролює група «Приват».

За матеріалами Українська правда, Коммерсант-Украина

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа