Громадяни обурюються запланованим в Одесі фейєрверком

Член правління ДемАльянс-Одеса і активний волонтер Юрій Дяченко написав відкритого листа Одеській міськраді й меру Геннадію Труханову про доцільність використання новорічних феєрверків. Висловлюючи позицію своїх однопартійців, він вважає, що в той час, коли в країні йде війна а мільйони громадян живуть за межею бідності, влаштовувати в місті салют – це дикунство, банкет під час чуми.
Обурення громадськості викликало рішення Одеської міськради витратити на два феєрверки у новорічну ніч – о 21:00 для дітей і о 00:00 для дорослих – 130 тисяч гривень. І це коли в парі сотень кілометрів на схід йде війна. Коли тисячі людей загинули і були покалічені. А десятки тисяч нині несуть службу вздовж лінії фронту і кожної миті ризикують своїм життям. Одеська ж мерія тим часом ховає голову і пісок, керуючись гаслом «Хліба і видовищ», вона проповідує стиль життя пост-совкового плебейства і вважає, що одесити мають ховатися від жорстокої дійсності у світ ілюзій.
Свій лист Юрій Дяченко розмістив на своїй сторінці УКонтакті та на сайті партії ДемАльянс. Його доцільно навести тут без купюр.
«У той час, коли в нашій країні йде «непроголошена» війна з країною-агресором, яку  нинішня міськрада не в змозі чомусь такою визнати, триває «банкет під час чуми». Із відкритих джерел стало відомо, що міськрада має намір витратити 130 тисяч гривень із бюджету на новорічні салюти! Я добре пам’ятаю, як неодноразово в програмі заходів з нагоди Дня Незалежності України значилися також феєрверки, яких чомусь-то не було. Все це схоже на «саботаж» Одеської міськради і небажання визнати той факт, що в країні йде війна. Якщо ви, дорогі співгромадяни, боїтеся чогось, то не бійтеся: відомо, що в Києві, Івано-Франківську і Львові уже забороняли проведення феєрверків під Новий Рік, у Львові навіть кошти, раніше призначені на феєрверки, переказали на потреби дітей-сиріт, батьки яких загинули в зоні проведення антитерористичної операції. А біднішими, переказавши ці гроші на благе діло, ви точно не станете, адже це всього-на-всього 5,2 тис. доларів, зате за ці кошти можна зробити багато хорошого: подивіться довкола. Доцільності у витрачанні коштів я не бачу, і не лише я, але й багато наших співгромадян.  Тож прошу, по змозі, переглянути цю статтю витрачання коштів».
Поставивши свій підпис під цим листом, Юрій Дяченко закликав й інших одеситів підтримати його звернення. І таких виявилося вже чимало. Водночас на сайті ДемАльянсу та мережевих сторінках цього волонтера можна побачити, що вони витрачають кошти на допомогу воїнам у зоні АТО, на лікування поранених бійців у військовому шпиталі, на врятування життя всесвітньо відомого джазового музиканта Юрія Кузнєцова, якого цими днями було прооперовано. Чому б Одеській мерії не наслідувати такий приклад?
Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа