Громадян, які подають заяви на закордонні паспорти, значно більше, ніж може виготовити спецполіграфкомбінат

Cтаном на 29 квітня 2015 року підрозділами міграційної служби з початку року прийнято понад 662 тис. заяв-анкет громадян для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

За цей період Державним підприємством «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів», яке є виробником бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон, та здійснює персоналізацію цих бланків, виготовлено лише близько 420 тис. закордонних паспортів.

На сьогоднішній день черга оформлених та підготовлених до персоналізації ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів» паспортів для виїзду за кордон складає майже 150 тисяч, з них понад 100 тис. – це документи, встановлений законодавством строк видачі яких вже минув.

При цьому територіальними органами та підрозділами ДМС щоденно приймається від 6 до 10 тис. заяв-анкет для оформлення закордонних паспортів, натомість, за інформацією ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів», добова потужність працюючої на сьогоднішній день автоматизованої лінії лазерної персоналізації становить близько 4,5 тис. документів. Таким чином, через недостатню потужність підприємства «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів», ДМС на сьогоднішній день не має можливості забезпечити гарантії видачі громадянам України документів для виїзду за кордон у встановлені законодавством строки.

Ураховуючи ситуацію, яка склалася, Державна міграційна служба як центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері видачі паспортних документів, у взаємовідносинах з громадянами не може бути гарантом стабільності видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон, і звертається до громадян із проханням у майбутньому завчасно звертатися до підрозділів міграційної служби для оформлення документів.

Прес-служба ДМС України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа