Громадський люстраційний комітет зняв відео про саботаж Генеральної прокуратури

Генеральна прокуратура України за більш ніж 2 роки розслідування досі не повідомила про підозру жодному судді Конституційного Суду України. 2 червня цього року Голова Ради ГО «Громадський люстраційний комітет» Олександра Дрік та активісти направили відкритого листа Генеральному прокурору України Юрію Луценку з вимогою притягнути до відповідальності суддів Конституційного Суду України, які допомогли Януковичу узурпувати владу, та отримали відповідь щодо необхідності подальшого розслідування справи.

На 864-му дні розслідування Громадський люстраційний комітет вирішив дізнатися, скільки ще років, при наявних доказах, знадобиться Генеральній прокуратурі України, щоб оголосити про підозру суддям. Про це активісти зняли сюжет з черговим звернення до Генпрокурора.

«За законодавством підставою для початку розслідування є внесення до ЄРДР інформації про кримінальне правопорушення. Однак строки, зокрема два місяці, в які розслідування має бути завершене, рахуються не з початку досудового розслідування, а з дня повідомлення конкретній особі про підозру. Генеральна прокуратура вже 2 роки розслідує цю справу, має наявні докази, але й досі не повідомили суддям про підозру. Чому? – запитує Олександра Дрік, Голова Ради ГО “Громадський люстраційний комітет”. — Я бачу єдину причину, через яку ці судді досі не покарані, — це бажання нинішнього керівництва держави зберегти стару систему».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа