Громадський Люстраційний Комітет нагадує про високопосадовців, призначених без люстрації

Новий губернатор Луганщини є суб’єктом люстраційного закону

Юрій Гарбуз, призначений Президентом на посаду голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, є суб’єктом Закону «Про очищення влади». Під час Революції Гідності Гарбуз працював головою Міловської районної державної адміністрації Луганської області і не звільнився з посади за власним бажанням. Його прізвище внесено до Реєстру осіб, що підлягають люстрації (http://lku.org.ua/registry/people/6477).

При цьому у разі наявності у Гарбуза статусу учасника АТО люстраційні заборони до нього не застосовуються. Проте Президент під час призначення не надав жодних роз’яснень щодо наявності чи відсутності у нього імунітету від люстрації.

 

Варто нагадати, що ряд посадовців, яких призначає та звільняє Президент Україні, знаходяться на своїх посадах всупереч Закону «Про очищення влади». Зокрема, це наступні особи: начальник Управління СБ України в Чернігівській області Олександр Довженко, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко та заступник Глави Адміністрації Президента України Олексій Дніпров.

Громадській люстраційний комітет неодноразово направляв звернення до АПУ щодо неправомірності їхнього перебування на посадах, проте Гарант Конституції ігнорує вимоги Закону та суспільства.

З повагою,

команда Громадського люстраційного комітету

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа