Громадськість вимагає припинити антиукраїнську діяльність телеканалів “112 Україна” та “NewsOne”

2(2)

Відповідна петиція стрімко набирає голоси.

Ветерани АТО, експерти, громадські та культурні діячі звернулися до Верховної Ради України з вимогою припинити антиукраїнську діяльність телеканалів “112 Україна” та “NewsOne”.

3(2)

“В ефірі цих каналів регулярно лунають антиукраїнські антидержавні заклики, транслюється прихована й відверта брехня, громадською думкою маніпулюють за допомогою псевдоопитувань. На ці телеканали постійно запрошують одіозних проросійських політиків та “експертів”, які поливають брудом Україну, сіють розпач і зневіру, схиляючи українців до капітуляції. Тисячі й тисячі українців щоденно потрапляють під вплив ворожої пропаганди, поширюваної цими телеканалами”, – йдеться у зверненні громадськості.

4

Також у зверненні відзначається, що за період російської агресії в ефірі “112 Україна” та “NewsOne” виявлено величезну кількість проявів антиукраїнської діяльності, зловживань і порушень, і наводиться перелік найбільш кричущих із них – їх число справді вражає.

Звернення підписали 50 ветеранів АТО, митців, експертів, активістів, які вважають, що наруга над інформаційною безпекою України не може тривати вічно, й вимагають від Верховної Ради вжити всіх необхідних заходів в межах повноважень та в рамках чинного законодавства, щоб у найкоротший термін припинити ліцензійну діяльність телеканалів “112 Україна” та “NewsOne”.

Нещодавно українські ветерани АТО розпочали у соцмережах флешмоб #Захисти_країну, закликаючи припинити антиукраїнську пропаганду на каналах “112 Україна” та “NewsOne”. На підтримку вимог військових активіст Громадянського руху “Відсіч” Артур Переверзєв створив електронну петицію на сайті Верховної Ради. 

1

“Насамперед – дезінформація. Її дуже багато, різних зафіксованих випадків безпосередньо дезінформації по економічних показниках, але найгірше – це дезінформація про Збройні Сили України, постійні накиди на військовослужбовців. До прикладу, нещодавній вислів про те, що вони моральні каліки”, – коментує Артур Переверзєв.

Лише за вісім днів петиція зібрала близько 23 тисяч підписів. Майже немає сумніву, що незабаром вона збере всі необхідні 25 тисяч. Схоже, Верховній Раді доведеться піти на непопулярні кроки та усунути російську пропаганду з українського телеефіру. Хоча, зважаючи на темпи підписання петиції та на суспільні настрої, ці кроки навряд чи можна назвати непопулярними.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа