Громадські організації оголошують про створення коаліції з перевірки декларацій

1 лютого, понеділок, о 13:00 антикорупційні громадські організації оголосять про формування коаліції з перевірки декларацій посадових та службових осіб заради очищення органів державної влади від корупціонерів. Прес-конференція відбудеться в Українському кризовому медіа-центрі за адресою Хрещатик, 2 (Український дім).

За результатами дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології в координації з Лейк Ресеч Партнерс та Каракоюн Стретеджіз, у 2015 році найефективнішою була антикорупційна діяльність громадських організацій (ГО) та засобів масової інформації (ЗМІ). Такі показники пов’язані з тим, що в умовах бездіяльності правоохоронних органів та судів в боротьбі з корупцією, громадський контроль і суспільний тиск стали найбільш дієвими інструментами очищення влади від корупціонерів. Важливу роль у виявленні корупціонерів відіграли публікація майнових декларацій відповідно до Закону «Про очищення влади» та відкриття реєстрів нерухомості, землі та авто, які дозволяють перевірити наявність ознак корупції в деклараціях про майнових стан посадових та службових осіб.

Розуміючи це, громадські організації, які визначають своїм пріоритетом на 2016 рік моніторинг та аналіз декларацій про доходи, майно, витрати та зобов’язання фінансового характеру, прийняли рішення про формування коаліції заради очищення органів державної влади від корупціонерів. Діяльність коаліції отримала повну підтримку парламентського антикорупційного комітету, який за ініціативи Голови Єгора Соболєва має стати потужним майданчиком для боротьби з виявленими ГО та ЗМІ корупціонерами.

У прес-конференції та урочистому підписанні меморандуму про коаліцію візьмуть участь:

  • Єгор Соболєв, Голова Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції;
  • Олександра Дрік, Голова Ради ГО «Громадський люстраційний комітет»;
  • Олександр Лємєнов, співзасновник ГО «Центр локального самоврядування», менеджер антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ;
  • Олексій Хмара, виконавчий директор Transparency International Україна;
  • Віктор Таран, Голова ГО «Центр політичних студій та аналітики»;
  • Денис Бігус, declarations.com.ua (спільний проект «Інтерньюз Україна», «Канцелярська сотня», «Наші гроші з Денисом Бігусом», Перший суспільний, texty.org.ua)
  • Тетяна Семілетко, директор з розвитку ГО «Інститут Медіа Права».
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа