Громадський Сектор Євромайдану (Київ) вирушає на Форум Євромайданів до Харкова

ГСЃ Харків_html_24ec3037

Громадський Сектор Євромайдану обрав своїх делегатів на Форум Євромайданів в Харкові, що відбудеться 11-12 січня. Ними стали: Ігор Луценко, Ольга Галабала, Олександр Ябчанка, Назар Мухачов, Андрій Скипальський, Микола Виговський, Ольга Сало, Марія Лебедєва. На думку активістів, такий Форум – чудова можливість сформулювати та обговорити механізми системних змін, до яких прагне українське суспільство, які потім мають втілити в життя політики. 

“Ми всі пам’ятаємо помилку, яку допуслили громадські активісти у 2004 році, коли не сформулювали конкретних вимог до нового президента. Усвідомлюючи це, ми ще на початку грудня 2013 року почали обгворення ПРОГРАМИ РЕВОЛЮЦІЇ – широкого пакету реформ, які потрібно здійснити. http://euro-revolution.org/ЗцихвимогмиокремовиділилиРеанімаційнийпакет” – самепершочерговізаходи, якізламаютьнинішнюкримінальнутаолігархічнусистему. Без цих заході не можлива ефективна реалізація ПРОГРАМИ РЕВОЛЮЦІЇ” – зазначає представник Громадського Сектору, Ігор Луценко.

“Зараз перед громадськсітю стоїть новий виклик – висунути бачення тих змін, політичних кроків, які б мав негайно втілити новий президент України. Ми це називаємо “Реанімаційним пакетом”. Бо саме за це ми боремося на наших майданах – за зміну Системи, а не просто прізвищ в політиці” – вважає представник Громадського Сектору, Ольга Галабала.

На Форумі Євромайданів активісти Громадськьго Сектору представлять та обговорять ідею “Реанімаційного пакету” системних змін країни, які ми маємо домогтися, щоб кандидат упрезиденти взяв публічне зобов’язання виконати. 

“Реанімаційний пакет” – детальний перелік дій , який лише після широкого громадського та експертного обговорення має бути втілений протягом першого року президентства нового кандидата . Законопроекти та проекти указів мають бути розроблені спільно громадськістю та експертами, найкращими фахівцями й практиками. Вони дадуть змогу новообраному народному президенту в найкоротші терміни почати зміни системи та запобігти банкрутству держави. Також, Громадський Сектор запропонує механізм участі всіх бажаючих у формуваннні таких змін.

“Реанімаційний пакет” має п’ять ключових напрямків, які сьогодні є базою для функціонування кримінально-олігархічної системи. Без негайних змін у цих напрямках, економіка країни не може почати нормально функціонувати, а політична криза не може бути вичерпана. Це:

1. Реформування силових та правоохоронних структур – МВС, СБУ, прокуратури та їх спецпідрозділів, та правова люстрація працівників цих органів.

2. Реформування системи правосуддя та правова люстрація суддів.

3. Управління публічним ресурсом, який має належати народу України: прозорість бюджетів усіх рівнів, унеможливлення їх розкрадання, прозорість земельної власності й відносин, інвентаризація всіх публічних ресурсів, корисних копалин і нинішніх їх власників, відкритість державних реєстрів, розукрупнення олігархічних монопольних бізнесів та низка інших заходів, запровадження механізмів управління спільною власністю.

4. Децентралізація влади – позбавлення надмірних повноважень президента, гарантування незалежного функціонування трьох гілок влади та наділення належними управлінськими й фінансовими повноваженнями органів місцевого самоврядування – та адміністративна реформа.

5. Зміна виборчого законодавства, яка забезпечить функціонування соціальних ліфтів.

Громадський Сектор Євромайдану запропонує активістам приєднатися до тих дій, які ми вже робимо та плануємо робити: масовий судовий процес “НАРОД УКРАЇНИ проти ЗАХАРЧЕНКА”, щомісячні флешмоби “ПАМ’ЯТАЄМО 30.11”, формування мережі для просвітництва та агітації і координація дій для формування громадських штабів та навчання спостерігачів, які будуть захищати право вибору громадян України під час президентський виборів. 

Трансляцію подій та новин з Форуму будемо вести на сторінці ФБ:

www.facebook.com/hrom.sektor.euromaidan

Прес-центр Громадського сектору Євромайдану

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа