Графічний Орвелл у новій виставці в «Тюрмі на Лонцього»

До 111-річчя від дня народження відомого англійського письменника Джорджа Орвелла в «Тюрмі на Лонцького» відкриють виставку графічних робіт Богдана Пилипушка «1984. Вічний фашизм».

В рамках мультипроекту «Орвелл-111» також відбудеться читання сторінок творів Орвелла за участю львівських літераторів, музичний перформенс Мирослава Трофимука (електроніка) та Володимира Бедзвіна (віолончель), перегляд та обговорення художнього фільму «1984».

25 червня, середа
16.00
Національний музей-меморіалі «Тюрма на Лонцького»
вул. С. Бандери, 1 (вхід із вул. Брюллова)
1984

Автор графічних робіт намагався зобразити незмінну актуальність проблематики роману через найдоступніший шлях його візуалізації — образне трактування. «Якщо сприймати тоталітарну систему як цегляну вежу (символ безпеки і могутності), то людина в ній є цеглиною, а фашистська ідеологія — цементним розчином. Метою роботи над графічною серією було показати, як замість захисного об`єкта вежа стає спорудою, котра консервує у своїй статичності: в’язницею. Фіксована матриця людського елементу є чинником його вразливості, а цементувальна речовина не стільки скріплює, скільки стримує та пригнічує», — розповідає художник-графік Богдан Пилипушко.

Нагадаємо, «1984» — роман-антиутопія відомого англійського письменника Джорджа Орвелла, опублікований 1949 року, який розповідає історію Вінстона Сміта і його деградації під впливом тоталітарної держави, в якій він живе.

Виставку можна оглянути до 23 серпня у Національному музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького» щодня з 10:00 до 19:00 без перерви (у неділю до 17:00) за адресою: Львів, вул. Степана Бандери, 1 (вхід із вул. Брюллова). Вхід вільний.

Прес-центр Центру досліджень визвольного руху

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа