Голови районних рад Львівщини звернуться до Конституційного суду щодо Закону «Про засади державної мовної політики»

Голови районних рад Львівщини звернуться до Конституційного Суду України про визнання неконституційним Закону «Про засади державної мовної політики». Таке рішення ухвалено на засіданні Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», яке відбулося 10 серпня у Львівській обласній раді під головуванням голови обласної ради  Олега Панькевича, який водночас є головою Асоціації місцевих рад.

За пропозицією голови асоціації Олега Панькевича, голови районних рад підтримали звернення Львівської обласної ради до українського народу щодо антиукраїнського Закону «Про засади державної мовної політики». Також члени асоціації домовилися координувати дії щодо проведення протестних акцій та недопущення порушень законодавства під час виборчого процесу.

Олег Панькевич також запропонував звернутися від імені асоціації «Ради Львівщини» до Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та до Української асоціації районних та обласних рад не приймати за засіданнях сесій місцевих рад незаконних рішень щодо реалізації закону «Про засади державної мовної політики» .

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа