Голова Союзу українців Румунії переобраний до Палати депутатів,

deputat-1280x923

Згідно з частковими результатами, оприлюдненими Центральним виборчим бюро після опрацювання приблизно 95% протоколів дільничних виборчих комісій, голова Союзу українців Румунії Микола Мирослав Петрецький був переобраний до Палати депутатів, де він і надалі буде відстоювати інтереси, як української громади в Румунії, так і інших жителів населених пунктів, де українці співживуть з представниками румунської   більшості та інших нацменшин.

У неділю відбулись, мабуть, найбільш мляві парламентські вибори в історії посткомуністичної Румунії, після атипової кампанії, що пройшла в суворих умовах надзвичайної ситуації на території Румунії, котрі не дозволили повноцінного та глибокого діалогу між кандидатами та виборцями. Через пандемію, спричинену коронавірусом, перехід виборчих дебатів переважно в онлайн-середовище, явка на виборах була дуже низькою, особливо в сільському середовищі.

На жаль, також були спроби маніпулювати та дезінформувати український електорат, включно й шляхом введення людей в оману щодо того, що кожна нацменшина має зарезервоване місце для свого представника у Парламенті Румунії.

У цьому контексті провід Союзу українців Румунії дякує всім, хто зрозумів важливість голосування та обрав виборчий список кандидатів від СУР у Палату депутатів. Так само, Союз дякує всім, хто долучився до цієї кампанії, вклав у це душу та багато чим пожертвував упродовж цієї непростої передвиборчої кампанії.

Джерело: Союз Українців Румунії

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа