Голова МНК бере участь у роботі Форуму української молоді діаспори “Львів-2012”

26 серпня у Львові розпочав роботу Форум української молоді діаспори “Львів-2012”. У заході беруть участь молодіжні лідери з  20-тикраїн світу, які протягом тижня обговорюватимуть перспективи та стратегії діяльності для об’єднання зусиль в розбудові Української Держави.

Серед учасників Форуму присутні також представники двох українських молодіжних організацій, зокрема Молодіжного Націоналістичного Конгресу та Молодого Народного Руху, які є співорганізаторами Форуму.

Програма заходу складається з конференцій, доповідей, виступів на різноманітну тематику. За час проведення Форуму молоді люди зустрілися з головою ЄКУ та першим заступником голови СКУ Ярославою Хортяні, генсеком СКУ Стефаном Романівим, керівництвом і депутатським корпусом Львівської обласної і міської рад.

Ярослава Хортяні  під час своєї доповіді перед присутніми звернула увагу на актуальну проблему політичного лідерства, що досить гостро проявляється як в Україні так і в світі.

“На вирішення проблеми лідерства держави західної Європи виділяють великі кошти для включення молоді у політичні процеси. Україні варто скористатися можливостями, які їй дає діаспора”, – сказала Хортяні.

Учасники форуму також мали можливість заслухати виступи представників української молоді.

“За умов, коли офіційні представництва держави (посольства, консульства) займаються обслуговуванням чиновників та бізнесу, а не захистом інтересів закордонних українців, все більшої ваги набуває громадська дипломатія. А отже, на українську діаспору покладається велика місія стати містком між народом України та цілим світом. Не співи й шаровари, а захист національної ідентичності, захист прав та інтересів українців, рішуча громадська позиція, донесення інформації про реальний стан справ в Україні – це основні сьогоднішні завдання громадських дипломатів. І я закликаю вас усіх до активних дій в цьому напрямку”, –  заявив під час виступу Голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу Сергій Кузан.

Наразі Форум української молоді діаспори триває. За його результатами заплановано сформування пакету документів щодо діяльності молодіжних організацій діаспори на наступний рік, а також звернення до державних інституцій України з проханням створити комплексну державну програму підтримки української молоді діаспори.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа