Голова Меджлісу – за створення українсько-кримської комісії

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликає Верховну Раду України і Верховну Раду Криму створити спільну комісію для вирішення ситуації, що склалася в Криму. Про це йдеться в заяві глави Меджлісу.
«Очевидно, що врегулювання ситуації, що склалася в Криму, вийшло на міжнародний рівень. Однак, було б великою помилкою, якщо негайно, сьогодні-завтра, не будуть створені механізми для пошуку шляхів вирішення всередині самої України», – йдеться в заяві.
У зв’язку з цим, Р.Чубаров пропонує:
Верховна Рада України і Верховна Рада Криму (кожна зі свого боку) повинні вже сьогодні сформувати Спеціальні депутатські комісії, які повинні спільно почати обговорення всіх питань, що, на думку сторін, привели до різкого загострення ситуації.
При цьому, у складі Спеціальної депутатської комісії Верховної Ради України повинні бути в достатній мірі представлені народні депутати України, які проживають в Криму та обрані як по мажоритарних округах, так і від політичних партій.
Відповідно, у складі Спеціальної депутатської комісії Верховної Ради Криму повинні бути представлені депутати всіх фракцій.
«Зайве говорити про те, що початок спільного обговорення не повинно обставлятися ніякими ультиматумами. Упевнений, що вже саме початок такої роботи послужить важливим сигналом для суспільства і сприятиме зниженню напруженості», – йдеться в заяві глави Меджлісу.

джерело : Центр журналістських розслідувань

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа