Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров зустрівся з керівництвом Львівщини

Сьогодні, 12 вересня, відбулась зустріч голови Львівської обласної ради та голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, під час якої обговорили соціальну та політичну ситуацію в Криму, а також основні потреби кримських татар, які сьогодні проживають на Львівщині.

Також на зустрічі був присутній депутат Львівської обласної ради, голова постійної комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Павло Хобзей, голова ревізійної комісії Курултаю Алі Озенбаш, співголови громадського руху «Кримська хвиля» Оксана Новікова й Енвер Беріков, організатор ініціативи Крим-SOS Алім Алієв.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров подякував голові обласної ради та жителям Львівщини за підтримку кримчан у цих складних умовах та попросив передати слова вдячності усім депутатам обласної ради. «Львів для мене далеко не чуже місто, я часто тут буваю, адже ми щороку проводимо у вашому місті різноманітні культурологічні проекти. Але та теплота, що була продемонстрована кримцям, які були вимушені виїхати з півострова і вперше опинились у Львові, стала позитивним шоком для них», – зазначив Рефат Чубаров.

В свою чергу Петро Колодій наголосив на тому, що жителі Львівщини гостинно відчинили для кримців двері своїх домівок і готові надалі підтримувати їх у такий важкий час: «Після анексії на півострові Росія розпочала етнічний терор. Я вважаю, що в цій ситуації важливо допомагати усім – і кримським татарам, і українцям, які разом є об’єктом знущань із боку окупаційної влади і водночас символом нескореності українського Криму.

Львівщина багатонаціональний край, а тепер на території нашої області розвиватиметься і кримськотатарська громада. Тому нам потрібно налагоджувати зв’язок, постійно спілкуватись, аби уникнути будь-яких провокацій. Мусимо об’єднувати свої зусилля як у дрібних, так і в значущих справах. А надалі віримо, що разом нам вдасться повернути Крим Україні та кримськотатарському народу».

Прес-служба ЛОР

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа