Голова КМДА Олександр Попов – проти євроінтеграції

Представники Управління контролю за благоустроєм КМДА намагалися зірвати акцію «Єврореферендум», організованою ГК «Євронаступ» на Майдані Незалежності в Києві. Попри дозвіл на проведення акції, під час якої на Майдані планувалося встановити 100 наметів, та відсутність судової заборони, представники управління намагалися перешкодити встановленню наметів, мотивуючи, що вони пошкодять плитку.

На організаторів акції було складено протокол про адміністративне порушення. Попри те, що Президент чітко задекларував підтримку євроінтеграції, що розуміли і представники МВС, які були присутніми на акції, відомству Олександра Попова, схоже, позиція і курс влади не є обов’язковими для виконання.

Тим не менш, акція все одно відбулася за сценарієм. За словами одного з ініціаторів акції, координатора Робочої групи НКС «Порозуміння заради європейського майбутнього» Сергія Бондарчука, мета референдуму – дати зрозуміти всьому світові, що українці свідомо обирають шлях на зближення з ЄС.

«Єврорефендум за новим, зміненим законом, раз і назавжди дасть відповідь на ключове питання – де хочуть бути українці, у Європі чи гнити у совку, а також закриє рот усім проросійським силам, які наголошують, на штучній підтримці євроінтеграції з боку населення», – наголосив Бондарчук.

Під час акції слово взяли відома співачка, голос Майдану Марічка Бурмака, громадські діячі та експерти з ряду областей України, а також учасники україно-білоруської акції на захист політичних в’язнів, що організував Комітет визволення політв’язнів. Мета останньої – привернути увагу до проблеми наявності в Україні та Білорусі політичних в’язнів, що не є допустимим для реальної інтеграції з європейським співтовариством.

Кампанія «Єврорефрендум» по областях стартує вже 1 листопада. Протягом 20 днів її учасники будуть збирати підписи задля законодавчого закріплення європейського курсу як цивілізаційного для України.

Референдум за словами організаторів, має відбутися за новим законом, що відповідає нормам європейського правочинства. Як і референдум 1991 року, що закріпив незалежність України, так і це, нове волевиявлення українців, має закріпити європейський курс як єдиний і безальтернативний, щоб більше ніколи не виникало дилеми і бажання з боку ряду політичних сил втягнути Україну в Євразійське співтовариство та Митний Союз.

Сергій Багряний, УІС

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа