Голосування в Раді Безпеки ООН показало, що система міжнародної безпеки потребує змін

Блокування з боку РФ питання створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи рейсу МН-17 в Раді безпеки ООН є спробою Москви зупинити правосуддя. Лише злочинець зацікавлений у приховуванні істини. Голосування Ради Безпеки ООН в черговий раз визнало, що система міжнародної безпеки сьогодні не відповідає викликам та ризикам та потребує змін.
Єдиний голос “проти” з боку представника Російської Федерації ще раз довів, що Москва стрімко віддаляється від цивілізованих країн та нездатна визнавати та нести відповідальність за свої деструктивні дії у світі. Крім того, Росія сьогодні в черговий раз засвідчила байдужість до загиблих громадян Австралії, Бельгії, Великої Британії, Індонезії, Канади, Малайзії, Нідерландів, Німеччини, Нової Зеландії та Філіппін, що перебували на борту МН-17.
Позиція Китаю під час голосування Радбезу ООН з питання створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи рейсу МН-17 викликає розчарування. Втім, якщо позиція представників Венесуели та Анголи цілком зрозуміла через відсутність власної позиції з міжнародних питань та абсолютною залежністю відповідно від Москви та Пекіна, то результати голосування представника Китайської Народної Республіки свідчать про те, що офіційний Пекін і без трибуналу визнає вину Російської Федерації за загибель 298 людей на борту рейсу МН-17.

Ірина Фріз
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа