GoGlobal залучить 1 000 іноземних волонтерів для навчання 100 000 українських дітей

1 000 волонтерів з усього світу навчатимуть 100 000 українських дітей долати бар’єри та мислити критично. У результаті проекту GoCamp нова генерація українців зможе використовувати всі сучасні можливості, а отже вплинути на майбутнє світу та забезпечити гідне позиціонування України в ньому.

Це наймасштабніший освітньо-культурний проект в Україні із залученням іноземних волонтерів. За допомогою спеціально розробленої програми волонтери розвиватимуть у школярів цінності, компетенції та навички, яких вимагає сучасний світ. Ідея проведення належить GoGlobal – ініціативі громадської організації Global Office, діяльність якої сприяє інтеграції внутрішній та зовнішній у загальносвітовий контекст та створення умов для виховання нового покоління згідно із цінностями вільного світу.

GoCamp стартує 10 жовтня з оголошення набору волонтерів з більш ніж 40 країн світу та конкурсу шкіл зі всієї України. Навчання розпочнеться в кінці травня. «Проект залучає школи незалежно від їхнього розміщення. Для дітей із віддалених населених пунктів спілкування з іноземним волонтером може справді змінити життя. Крім того, конкурсний відбір шкіл сприяє підвищенню якості та конкурентоспроможності української освіти, консолідує адміністрацію школи, вчителів, батьків та школярів навколо спільної мети», – зазначає міністр освіти та науки України Лілія Гриневич.

Улітку 2016 року було реалізовано перший англомовний табір GoCamp, учасниками якого стали 127 волонтерів із 40 країн світу та 9 000 дітей віком від 10 до 15 років. Задля посилення міжкультурного діалогу, всі волонтери проживали в приймаючих українських сім’ях.

«Під час проведення пілотного проекту на наших очах руйнувались стереотипи. Іноземні волонтери бачили, що упередження щодо України не мають жодного сенсу. В свою чергу школярі, вчителі, приймаючі сім’ї відкривали для себе інші культури та цінності. Проект змінив нас усіх», – ділиться досвідом проведення GoCamp 2016 директор ГО Global Office Оксана Нечипоренко.

Реєстрація іноземних волонтерів та шкіл для участі у проекті розпочинається 10 жовтня 2016 року на сайті gocamps.com.ua.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа