ГО « Народна воля Дніпра» вимагає Площу Героїв Майдану у Дніпропетровську

ЗАЯВА
ГО « Народна воля Дніпра»

Площа Героїв Майдану – воля більшості дніпрян


Добігає кінця голосування на сайті Дніпропетровської міської ради з питання , відповідь на яке, без перебільшення, буде знаковим і визначальним для майбутнього Дніпропетровська і зводиться до трьох варіантів: чи будемо ми далі жити в минулому, чи будемо жити як жили, з обманом і маніпуляціями громадською думкою, видимістю участі громадськості у вирішенні питань життя міста чи , нарешті , почнемо писати нову сторінку новітньої історії міста часів незалежної України, в якій настане реальне верховенство права, народовладдя, дотримання прав територіальної громади і людини.
Нагадаємо, на хвилі революційного піднесення на вимогу численних представників Майдану, сесія Дніпропетровської міської ради 22 лютого 2014 прийняла воістину революційне рішення – перейменувала центральну площу міста в площу Героїв Майдану. Таким чином була увічнена пам’ять героїв і учасників усіх Майданів, і в першу чергу Небесної сотні, а також події Революції Гідності, до яких Дніпропетровськ мав безпосереднє відношення.
Однак Дніпропетровськ не був би Дніпропетровськом, якби це доленосне питання було б вирішено просто так , без підкилимної метушні і торгів. Воістину Дніпропетровськ є однаково космічним і торговим центр України в широкому сенсі слова одночасно, в якому торгують всім, в тому числі принципами. За уявною багаторічною стабільністю міста ховаються закулісні торги інтересами , принципами влади, бізнесу , чиновників. Така доля спіткала і перейменування колишньої площі Леніна в площу Героїв Майдану.
Ще не висохло чорнило на протоколах сесії міськради, яка прийняла рішення про перейменування площі (зауважимо, абсолютною більшістю голосів депутатів!), як нова влада Дніпропетровщини вирішила « утрясти » пристрасті «справа» і « зліва» з цього питання і прийняла « соломонове рішення » – провести громадські слухання про необхідність перейменування площі. Проігнорувавши перейменування площі Леніна в площу Героїв Майдану, яке вже відбулося рішенням сесії міськради, на обговорення було винесено питання перейменування (чомусь ?!) Площі Леніна.
Варіанти назв площі не залишають сумнівів – нинішня влада найменше бажає, щоб назва центральної площі обласного центру було пов’язано з Майданом . Влада навіть згодна на Леніна, хоча постамент вождя вже порожній …

Але особливо дивують варіанти «нейтральних» назв, які сьогодні в Україні, яку роздирають штучно протиріччями, не більше ніж порожній звук. Наприклад , владі подобається назва «Площа « Згоди », яке набирає на сайті найменше голосів . Невже в країні, у суспільстві настала згода? З якого питання ? Мовного ? За ЄС чи МС ? Або примирилися колишні радянські воїни і воїни УПА? І це не рахуючи інших принципових питань соціального , політичного, адміністративного, фінансового характеру, за якими згоди немає і в найближчій перспективі не проглядається. Виходить, дніпропетровські можновладці мріють про згоду в майбутньому і на честь цього майбутнього пропонують назвати центральну площу міста. Проблема тільки в тому, що більшість населення міста живе в сьогоденні.
Біблія, авторитет якої у більшості громадян нашої країни не піддається сумніву, говорить устами Ісуса Христа: «Ніхто, хто кладе свою руку на плуга та озирається назад, не надається до Царства Божого» ( Лук. 9:62 ) . Політична стабільність в області, безумовно, багато чого коштує і гідна визнання, але це ще не свідчення досягнення злагоди в суспільстві . А тому перейменування площі «Героїв Майдану» на іншу, « компромісну » назву, і є озирання назад .
Влада хоче почути думку громадян , територіальної громади, для чого і проводить голосування на сайті міської ради та за результатами лідирує назва « Площа « Героїв майдану», але в той же час громадськість цікавить думка нових обласних керівників, тому що думка «старої» міської влади, котрі затіяли «обговорення » питання.

Громадська організація
« Народна воля Дніпра»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа