Гіркін знайшов винних в гаплику ДНР

Українські військові взяли під контроль Красний Луч і повністю оточили Донецьк, відрізавши шляхи постачання сепаратистів ДНР. Про це заявив на своїй сторінці Вконтакте сам командир проросійських сепаратистів Ігор Стрєлков. Винуватцями критичної для так званих «ополченців» ситуації він вважає слабкий бойовий дух козацтва, представники якого, за його даними, «традиційно втекли».

«Красний Луч захоплений противником. Козаки традиційно втекли – в місті тримається тільки маленький їх загін. Сталося те, про що я неодноразово попереджав. Донецько-Горлівське угрупування військ Новоросії повністю оточене. Нічого дивного. Красний Луч БУВ в зоні відповідальності угруповання ЛНР. І оборонявся “героями відродженого козацтва ім. Отамана Козіціна” », – йдеться в повідомленні.

Стрєлков нагадав про попередні поразки козачого підрозділу, який, за його відомостями, здав без бою ряд населених пунктів.

«Блискучий бойовий шлях козацтва на Донецькій землі ознаменований такими епохальними успіхами, як здача за один день Червоного Лиману, здача без бою Попасної, здача Дебальцевого, здача без бою Фащівки … Тепер і Красний Луч поповнив список. Ура! Чекатимемо нових досягнень … », – констатує воєначальник.

Напередодні в зведеннях самопроголошеної «Донецької народної республіки» було зазначено, що бойовики визнали втрату контролю над Міусинськом та перекриття останнього каналу постачання ДНР, а також заявили про те, що українські військові вибили так званих «ополченців» з Пантелеймонівки, перерізавши сполучення між Макіївкою і Горлівкою .

«Противник зайняв Міусинськ і перерізав дорогу між Сніжним і Красним Лучом, останню дорогу постачання Донецького угруповання. Противник захопив Пантелеймонівку і перерізав сполучення між Макіївкою і Горлівкою. Положення залишається критичним », – йдеться на сторінці інформресурсу проросійських бойовиків icorpus.ru.

Раніше аналогічну інформацію повідомляв керівник громадської організації Громадянська ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгирьов. Як випливає з його слів, ліквідація бойовиків в Міусинську дійсно має колосальне значення: його перехід під контроль військових означає перерізання траси Красний Луч – Сніжне, яка раніше забезпечувала ДНР озброєнням і провіантом.

Відзначимо, що взяття під контроль зазначених поселень ще більше зменшило територію ДНР і ЛНР, яка за час антитерористичної операції до теперішнього моменту скоротилася на 75 відсотків завдяки діям українських військових.

Джерело: amurburg

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа