Гіркін хоче шахідами пробити собі шлях для втечі з Донецька?

У ніч на 3 серпня близько 00:00 на блокпосту батальйону «Кривбас» був ліквідований смертник, метою якого було знищення блокпоста і мирних жителів, що евакуюються з охопленого вогнем Донецька. Автомобіль на швидкості понад 100 км / год намагався врізатися в блокпост. Прицільним вогнем бійців батальйону «Кривбас» водій був знищений, а машина зробила просіку в лісопосадці і зупинилася в полі, – повідомив командир 40-го батальйону Микола Колесник.

Місце події було оточене до прибуття саперів і слідчої групи.

Машина 1

Під час розмінування автомобіля були вийняті дві міни осколкової спрямованої дії (МОН), приєднані до сидінь, граната РГО, а також пластит російського виробництва.

Машина 2

Машина 3

Також в автомобілі був знайдений пропуск ДНР, виписаний 28 липня самозваними «головою уряду» Олександром Бородаєм і «міністром оборони» Ігорем Стрєлковим, а також таблички з написами «Діти», «Вантаж 200».

Машина 4

Машина 5

Швидше за все, основним завданням смертника була спроба створити умови для прориву оточених груп бойовиків ДНР з Донецька після знищення блокпоста. Страшно подумати, що сталося б у випадку, якщо «пекельна машина» була б приведена в дію: на блокпостах одночасно оглядають більше 100 машин. Машинам з дітьми надається максимальне сприяння, щоб вони могли швидше покинути небезпечну зону.

Нагадаємо, 21 липня на блокпосту біля с. Кам’янка Ясинуватського району мікроавтобус, начинений вибухівкою, де перебував терорист-смертник, протаранив блокпост української армії. Тоді загинули п’ятеро військовослужбовців 39-го батальйону територіальної самооборони «Дніпро-2» і семеро були поранені. Український погляд писав про цю тактику окупантів тут: https://ukrpohliad.org/news/nova-takty-ka-terory-stiv-shahid-vslipu.html

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа