“Геть від Москви” в дії: АН-132 випускатимуть з двигуном Pratt & Whitney Canada

Україна активно працює на виставці Фарнборо (куди, до речі, через персональні санкції, не пустили нікого з російських представників).

antonov-pratt-370x208

Літаки Ан-132 комплектуватимуть новою версією  турбогвинтового двигуна PW150A. Відповідний Меморандум уклали ДП Антонов, що входить до складу ДК «Укроборонпром», та Pratt & Whitney Canada (P&WC), яке є виробником цих двигунів. Підписання Меморандуму відбулося під час міжнародного авіакосмічного салону «FARNBOROUGH AIRSHOW-2016», що триває  у Великій Британії.

“Ми дуже раді співпрацювати з «Антоновим» за програмою виробництва Ан-132 після того, як двигун PW150A для демонстраційного літака Ан-132D отримав OEM восени минулого року”, – заявив президент P&WC Джон Саабас додавши, що для такого повітряного судна багатоцільового призначення, як AN-132, двигун PW150 є особливо цінним. Адже він забезпечує відмінну вантажопідйомність, паливну економічність, екологічні показники і недороге обслуговування.

Ан-132 призначений для малої і середньої протяжності маршрутів і може мати різноманітне застосування, від транспортування військ до перевезення вантажів. Він може бути оснащений різними конфігураціями кабіни. Літак  матиме такі максимальні показники: крейсерську швидкість 500 кілометрів на годину,  крейсерську висоту – 9 км,  корисне навантаження –  9,2 тонн. Ан-132 розробляється  ДП Антонов за участі  Міста науки і технологій імені Короля Абдулазіза (Саудівська Аравія)

«Для «Антонова» і «Укроборонпрому» підписання такої угоди є дуже важливим кроком відновлення авіаційної галузі України та її повернення на чільні світові позиції. Ми виготовлятимемо якісну техніку, що відповідатиме найсучаснішим ринковим запитам та матиме безпрецедентні переваги на ринку», ­– прокоментував підписання угоди з P&WC Генеральний директор ДК «Укроборонпром Роман Романов.

Нагадаємо, що 11-го липня відбулось підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою. Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів і міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд підписали історичний документ у Києві.

FarnboroughAirshow-2016 – виставка, що присвячена літальним апаратам всіх типів і призначень, авіаційним та космічним двигунам, супутникам, ремонту і технічному обслуговуванні авіаційної техніки, радарам і системам спостереження, наземному устаткуванню тощо. Виставка проходить щодва два роки і є найбільшою експозицією у Великобританії та однією з основних у світі.

Джерело: ukroboronprom

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа