Гербіциди та їх застосування

Сучасні технології не обходять жодну сферу життя, в тому числі і сільське господарство. І якщо на невеликій присадибній ділянці цілком можна обійтися ручною прополкою, то масштабне вирощування овочевих і зернових культур неможливе без застосування допоміжних засобів, таких як гербіциди від бур’янів. Придбати їх можна на сайті https://semena.in.ua/ru/gerbitsidy/, де представлені різні засоби захисту рослин.

Призначення і застосування

Гербіциди – це ефективні препарати широкого спектра дії, покликані знищувати небажану рослинність. Потрапляючи на рослини, вони надають токсичну дію: пригнічують фотосинтез, пригнічують утворення поживних речовин і амінокислот і руйнують клітини рослин, приводячи до їх загибелі.

Слово «гербіциди» походить від двох латинських слів: herba – «трава» і caedo – «вбиваю». Гербіциди використовують для очищення від бур’янів полів з культурними посівами, газонів, пасовищ. Їх застосування виправдане і в міських умовах, наприклад, при обробці узбіч доріг, спортивних майданчиків, території ліній електропередач.

Препарати для боротьби з бур’янами діляться на два основних види:

1. Гербіциди суцільної дії. Вбивають всю рослинність повністю. У сільському господарстві використовують при окультуренні пасовищ, сінокосів, для післязбиральної або весняної обробки полів.

2. Гербіциди селективної (виборчої) дії. Знищують тільки певну групу рослин, не пошкоджуючи інші. Застосовуються для післясходової обробки сільськогосподарських культур, в тому числі зернових, зернобобових, а також газонів.

Особливості застосування

На ефективність гербіцидів від бур’янів у великій мірі впливають погодні умови. У сонячну погоду проникнення препаратів в рослини прискорюється, відповідно, швидше відбувається і їх загибель. Важливо дотримуватися термінів очікування і враховувати параметри сівозміни, адже правильне планування дозволить скоротити частоту обробок і серйозно заощадити. Тому доцільно купити гербіциди з різними діючими речовинами, при правильному поєднанні яких можна повністю викорінити бур’яни.

Популярні засоби

Серед гербіцидів, які користуються особливою популярністю на ринку, варто відзначити такі засоби захисту:

1. Антибур’ян.

2. Антипирій.

3. Антисапа Ліквід.

4. Віталон Експерт (Фасовка: 100 мл).

5. Гліфовіт Екстра.

6. Голд Стар.

7. Пермаклін Ліквід (Зенкор Ліквід).

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа