Генштаб призначив нового командувача ОТУВ «Харків»

Новим командувачем оперативно-тактичного угруповання військ «Харків» став бригадний генерал Михайло Драпатий.

Про кадрові зміни в ОТУВ «Харків» повідомляє видання LIGA.net з посиланням власні джерела в Силах оборони.

У відповідь на ускладнення ситуації у перші дні наступу російських військ на Харківську область військове керівництво ухвалило рішення про заміну командувача оперативно-тактичного угруповання Юрія Галушкіна.

На посаду призначили заступника начальника Генштабу бригадного генерала Михайла Драпатого.

До січня Драпатий 2024 року очолював оперативне угруповання «Херсон». Він відомий як один із командирів, що керували визволенням правобережжя Херсонщини. У лютому 2024-го його призначили заступником начальника Генштабу ЗСУ.

Михайло Драпатий брав участь в антитерористичній операції на сході України. Свій бойовий шлях він розпочав як командир 2-го батальйону 72-ї механізованої бригади.

Під його командуванням частини 72-ї ОМБр увійшли у травні 2014 в Маріуполь на бронетехніці для посилення підрозділів, які відбивали штурм терористів.

На місці командира БМП разом із механіком-водієм Дмитром Вороною вів колону з чотирьох машин та прорвав барикади проросійськи налаштованих мешканців. Саме їх «летюча БМП» потрапила на кадри, що облетіли мережу.

 

У серпні 2016 року Драпатого призначили командиром 58 окремої мотопіхотної бригади, яка на той час виконувала завдання в Авдіївці та Ясинуватському районі Донецької області.

У липні 2017 року він безпосередньо в зоні проведення АТО керував діями 58 ОМПБр в районі Бахмутської траси.

У серпні 2019 року 58 бригада отримала іншого командира. Сам Драпатий розпочав дворічне навчання слухачем Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

Джерело: Мілітарний

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа