Генштаб назвав Телеграм-канали – проєкти російських спецслужб

Telegram

Генштаб Збройних Сил України назвав Телеграм-канали проєкти російських спецслужб.

Інформацію про них було оприлюднено на сайті Збройних Сил.

Найвідоміші з таких платформ – Telegram-канали «НачШтабу» та «Черговий ООС».

Telegram-канал «НачШтабу» позиціонується як майданчик, де українські військовослужбовці можуть поділитися тим, що «наболіло».

Це російські проєкти, які не мають відношення до Збройних Сил України.

Для введення в оману користувачів, ці канали представлені як україномовні, проте вони не є українськими, – повідомили у пресслужбі Генерального штабу ЗСУ

Piar-Telegram-kanalu-NachSHtabu-na-rosijskomu-Voennyj-obozrevatelПіар Телеграм-каналу «НачШтабу» на російському «Военный обозреватель»

У мережевих обговореннях подробиць військової служби можуть фігурувати дані про місця дислокації військових частин, чисельність та склад підрозділів, стан техніки, озброєння тощо. Саме ця інформація для противника «на вагу золота».

Низка російських та проросійських ЗМІ, лідери думок окупованої частини Донбасу активно рекламують «НачШтабу» та «Черговий ООС», що ще раз доводить приналежність та спрямованість цих ресурсів.

Piar-Telegram-kanaliv-NachSHtabu-ta-CHergovyj-OOS-na-rosijskyh-propagandyskyh-kanalahПіар Телеграм-каналів «НачШтабу» та «Черговий ООС» на російських пропагандистських каналах

Спеціальні майданчики у месенджерах створюються російськими спецслужбами для поширення фейків про Збройні Сили України, збору інформації про них для подальшої дискредитації українських військовослужбовців та Збройних Сил України в цілому.

1 лютого 2021 року Служба Безпеки України повідомила, що викрила мережу «українських» Телеграм-каналів керованих Росією, а саме 85 Головним центром спеціальної служби Головного управління Генерального Штабу Збройних Сил РФ.

Merezha-regionalnyh-ta-vseukrayinskyh-Telegram-kanaliv-kerovanyh-z-RosiyiМережа регіональних та всеукраїнських Телеграм-каналів керованих з Росії Зображення: СБУ

Спецслужби країни-агресора залучили українських громадян до створення та адміністрування низки політичних всеукраїнських і регіональних Telegram-каналів.

Мова йде про канали «Легитимный», «Резидент», «Картель», «Сплетница», «Чорний квартал», «Политический расклад», «Нетипичное Запорожье», «Тремпель Харьков», «Одесский фраер», «Днепр live», «Николаев live», «Херсон live».

Джерело: Український мілітарний портал

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа