Генсек НАТО про 4 напрямки допомоги Україні від сьогодні

Ми, як і раніше, дотримуємось зобов’язання надавати допомоги Україні для прискорення реформ. І ми збільшуємо нашу підтримку задля того, щоб Україна могла краще подбати про власну безпеку.

Під час саміту в Уельсі ми домовилися про створення чотирьох трастових фондів для України. Сьогодні ці чотири трастові фонди починають працювати. Вони стосуються різних сфер. Логістика. Командування, контроль, комп’ютери й комунікації. Кібероборона. І перепідготовка колишніх військовослужбовців. Нещодавно ми створили п’ятий трастовий фонд, щоб допомогти реабілітації поранених солдатів. Ці трастові фонди є реальним свідоцтвом підтримки НАТО. Вони допоможуть зробити збройні сили України більш сучасними, а їхню роботу – більш прозорою і більш ефективною. І вони також допоможуть тим, хто постраждав в результаті конфлікту.

Сьогодні ми знову підтвердили, що суверенна і стабільна Україна, яка неухильно тримається курсу на демократію і верховенство права, є ключем до євроатлантичної безпеки. Ми згуртовані в нашій підтримці України, яка докладає зусиль задля майбутнього миру і процвітання.

– Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

Джерело: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа