Генпрокуратура звільнила з-під варти закарпатського правосєка

Народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Валерій Пацкан  відзначив, що Генеральна прокуратура України погодилася звільнити з-під варти до суду  громадського активіста Олександра Сачка, якого народний депутат просить відпустити на його особисту поруку.

«Сьогоднішній день для мене розпочався із візиту до Генеральної прокуратури України. Тут я перебуваю разом із Олександром Сачком, який був затриманий кілька днів тому, його адвокатом Владиславом Добошом та слідчими прокуратури.

О третій ночі Олександр Сачко був випущений з-під варти. Сьогодні о 14:00 повинно відбутися засідання Печерського суду щодо обрання подальшого запобіжного заходу для Олександра. Сьогодні зранку я направив звернення до Генпрокуратури та Печерського суду з проханням обрати Олександру Сачку запобіжний захід у вигляді моєї особистої поруки.

Я добре знаю Олександра, як громадського активіста, добровольця, борця за волю України і переконаний, що він не буде ухилятися від слідства.  Дуже сподіваюся, що суд прислухається до мого прохання і Олександр Сачко опиниться на волі», – зазначив Валерій Пацкан на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що Олександр Сачко, колишній керівник закарпатського “Правого сектора”,  звинувачується у ряді злочинів. Вчора на прес-конференції Генеральний прокурор Юрій Луценко, реагуючи на суспільний резонанс, викликаний цією справою, поінформував, що слідство вважає за можливе змінити зазначеній особі підозру на більш м’яку, враховуючи клопотання ряду народних депутатів та його сімейні обставини – вагітна дружина. Клопотання про обрання більш м’якої міри запобіжного заходу, не пов’язаної з арештом, буде подано вже під час сьогоднішнього судового засідання.

З-під арешту Сачка забрав активіст Влад Добош, ось він демонструє фото перших хвилин”на волі”:

14732414_872616939540329_5082492631972278678_n

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа