Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка обміняють на двох російських бойовиків

Геннадій Афанасьєв був затриманий ФСБ Росії в Симферополі у справі т. з. «кримських терористів» у травні 2014 року, його засудили до 7 років колонії суворого режиму. У жовтні 2015 року Московський міський суд засудив українського пенсіонера, екс-директора полтавського оборонного заводу «Прапор» Юрія Солошенка до 6 років за шпигунство.

Президент України Петро Порошенко 29 травня вже заявляв про те, що йдуть перемовини про звільнення з полону в першу чергу саме Афанасьєва і Солошенка. А цими днями кум російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук в інтерв’ю «КП в Україні» підтвердив, що цих політв’язнів звільнять з російського полону в обмін на двох росіян, які були затримані у зв’язку з подіями в Одесі в травні 2014 року. «А хто вони – дізнаєтеся, коли відбудеться обмін. Думаю, це станеться найближчим часом», – заявив Медведчук.

Остільки справи російських бойовиків, причетних до кривавої бійні в Одесі 2 травня 2014 року, розглядає Приморський районний суд Одеси, то одесити вже здогадуються на кого саме обміняють українських політв’язнів. Один із них Мєфьодов, який за рішенням суду від 7 червня відправлений на 60 діб «відпочивати» в одеське СІЗО. Спочатку суд постанови відпустити Мефьодова, абе після заблокування суду представниками патріотичних організацій, поліція знову затримала росіянина за хуліганство і його втретє упекли в СІЗО.

Коментар на цю подію лідер одеського осередку «Правого сектору» Сергій Стерненко розмістив на своїй сторінці у Facebook. «Все ж справедливість завше бере гору над кривдою та свавіллям, – написав правосек. – Скільки вже разів «гастролера» Мєфьодова одеські суди не намагались відпустити на волю – все одно він повертався до місця, яке йому стане домівкою щонайменше ще років так з десяток. І все це завдяки результативній роботі одеської громади, яка не втрачає запалу і рішучості. Якби не результативна праця активістів, напевне Мєфьодов вже б давно вільно розгулював Дерибасівською, або ж взагалі повернувся до свого рідного Москвобаду. Це в найкращому випадку. В найгіршому – продовжив підривну діяльність російської «п’ятої колони» на південних теренах України».

Сергій Стерненко переконаний, що «було б непогано обміняти цього «мстітєля, разом із ще одним підсудним – громадянином РФ Максимом Сакауовим, на наших побратимів – полонених у лещатах москоського кривосуддя націоналістів Миколу Карпюка та Станіслава Клиха». Відповідна петиція вже розміщена на сайті Адміністрації Президента.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа