Генерал-лейтенант Залужний розповів Головнокомандувачеві НАТО в Європі про зухвалу поведінку російський військ та українські відповіді

залужний

Сьогодні #Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний провів першу телефонну розмову з Верховним Головнокомандувачем Об’єднаних Збройних Сил НАТО в Європі генералом Тодом Уолтерсом.
Генерал-лейтенант Валерій Залужний поінформував співрозмовника про поточну безпекову обстановку, зокрема про зухвалі порушення режиму припинення вогню з боку російських окупаційних військ та відповідь на них ЗСУ в районі проведення ООС.
Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine підкреслив, що забезпечення постійної присутності військових та військово-морських активів Альянсу у рамках Чорноморського пакету допомоги Україні з боку НАТО, а також проведення спільних навчань і тренувань слугує важливим чинником стримування агресивних намірів Кремля на південному напрямку.
– Розглядаю практичну взаємодію і активне співробітництво з НАТО та державами Альянсу як один з найпотужніших чинників посилення наших спроможностей, – наголосив генерал-лейтенант Валерій Залужний.
Верховний Головнокомандувач Об’єднаних Збройних Сил НАТО в Європі генерал Тод Уолтерс зазначив у розмові, що співпраця у майбутньому буде тільки нарощуватися.
– З нетерпінням чекаю на можливість детально обговорити це під час зустрічі у січні наступного року в штаб-квартирі Альянсу в ході засідання Військового комітету #НАТО на рівні головнокомандувачів у форматі з Україною, – сказав наприкінці зустрічі генерал-лейтенант Валерій Залужний.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа