Газпром бреше про “українців, що тирять газ”: австрійці проговорились

ВАТ “Газпром” через морози в Росії на 30% скоротив в поставки газу до Австрії, про що заздалегідь повідомив. Про це йдеться в повідомленні найбільшої нафтогазової австрійської компанії OMV Group. “Сувора зима в Росії з температурами до – 35 градусів призвела до обмежень газових поставок із РФ. Це також мало наслідки для поставок газу до Європи. Зараз поставки газу через станцію Baumgarten на півдні Австрії знизилися на 30%”, – повідомила OMV Group.

Компанія зазначила, що “Газпром-Експорт” попередив OMV Group і EconGas, що входить до неї, про плановані скорочення поставок газу. Але при цьому не уточнив, коли саме це наступило і як довго діятимуть обмеження. Австрційська компанія компенсуватиме недостачу газу за рахунок більшого відбору з газових сховищ, в яких накопичено 2,4 млрд. кубометрів газу.

Нагадаємо, низка європейських країн заявили про те, що вони недоотримують газ від російського “Газпрому” – зокрема Італія і Польща. Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко пояснив, що через істотне похолодання в Росії й вона знизила постачання газу.

Треба зазначити, що відразу після заяв європейських країн про недостачу газу представники “Газпрому” натякнули, що ЄС не отримує повні обсяги газу, бо Україна відбирає його на свої потреби.

Джерело: http://tsn.ua/groshi/avstriyci-zdali-gazprom-rosiyani-sami-poperedili-pro-urizannya-gazu.html

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа