Гаряча лінія “Допомога” стане точкою входу для постраждалих під час війни на Cході

Створення гарячої лінії “Допомога” націлене на вирішення багатьох питань людей постраждалих під час війни на сході України.  Телефон гарячої лінії “Допомога” – 0800 – 503 102. Мета проекту – створення всеукраїнської гарячої лінії, що стане єдиною точкою входу для усіх потребуючих.

У проекті працюють волонтери з гарячої лінії “Євромайдан-SOS”, психологи, які надають першу психологічну допомогу, волонтери з юридичною освітою. На сьогодні проект “Гаряча лінія “Допомога” співпрацює з 46 громадськими організаціями. “На сьогодні ми отримали вже 319 звернень, з яких 178– це інформаційно-довідкові запити, 61 – психологічні запити, 40 – юридичні та ще 40 – запити на інші консультації. Найбільший відсоток звернень ми отримали від мирного населення з прифронтової зони”, – додала керівник проекту Анастасія Розлуцька.

Коментар психолога гарячої лінії “Допомога” Катерини Божко:

Особистий Досвід роботи психологом Психологічної кризової служби під час подій на Майдані допоміг мені у розбудові нашої гарячої лінії “Допомога”.  Зважаючи на зростання кількості гарячих ліній задля вирішення проблем, які постали під час війни на Сході, хочу підкреслити особливість ГЛ”Допомога” – майже родинне ставлення до людини. Добрі стосунки потребують від нас максимальних зусиль:”Чим я можу допомогти?”, “Які я знаю ресурси можуть бути задіяні?”. Саме такі і емпатійне слухання, і практична користь на нашій лінії. Ми прагнемо почути подих полегшення у кінці спілкування. Психологічна робота побудована таким чином: надходить прямий запит на індивідуальну психологічну допомогу з будь-якого куточку України, то через осередки Української асоціації фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій, які діють у майже кожній області, людина отримує психологічну підтримку, психоедукацію чи то у Житомирській, чи то у Львівській області, або через мобільні бригади психологів у зоні АТО.

На завершення, зазвичай психолога просять порад, а я краще скажу позитивні настанови:

– допомагаючи іншому, рятуєш і себе;

– памятайте наш номер, розповсюджуйте там, де відчуваєте потребу і знайдіть того, з ким можна цим поділитися”

Створена гаряча лінія на базі благодійної організації SAAPF (Фонд профілактики хімічних залежностей і СНІДУ).

Зв’язатися з гарячою лінією «Допомога» можна за номером 0 800 503 102 або через сторінку у фейсбуці https://www.facebook.com/hl.dopomoha/

Відео брифінгу – https://www.youtube.com/watch?v=IN8Biq3YWyA

За матеріалами Українського кризового медіа-центру

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа