G7 блокуватиме проекти Світового банку в Росії

Таке рішення прийняли заступники міністрів фінансів “групи семи” в ході телефонної конференції, країни G7 мають більше 40% голосів у Світовому банку.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.  Рішення про це було прийнято заступниками міністрів фінансів G7 в ході телефонної конференції, що відбулася минулого тижня. Країни G7 мають більше 40% голосів у Світовому банку і, таким чином, можуть заблокувати схвалення проектів через раду директорів організації. Раніше про намір не підтримувати проекти Світового банку в Росії заявили США і Канада, що володіють 20% голосів.

У стадії розгляду Світовим банком зараз перебувають дев’ять проектів в Росії на загальну суму в $ 1,34 млрд, у тому числі в галузі дошкільної освіти підвищення енергоефективності. У стадії реалізації та фінансування – 10 проектів на загальну суму в $ 668 млн, з цієї суми поки що виділено менше половини.

Наприкінці травня, коли рада директорів ВБ схвалювала виділення 250 млн євро французькій роздрібній компанії Groupe Auchan SA для розвитку бізнесу в Росії, В’єтнамі та інших країнах, що розвиваються, Канада проголосувала проти, а США і країни ЄС утрималися.

Джерело: G-7 Nations Said to Oppose New World Bank Russia Projects

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа