Фундація “Відкритий діалог”, яка захищає Надію Савченко відмежовується від ідеї її балотування до парламенту

Київ, 14 вересня 2014 р.

 Повідомлення для преси

Офіційна заява Фундації “Відкритий Діалог” стосовно участі підзахисної Надії Савченко у виборчих перегонах.

Фундація “Відкритий Діалог” забезпечує захист викраденої до РФ пілота Надії Савченко через фінансування роботи команди адвокатів захисту та об’єктивне висвітлення процесу у світі через організацію міжнародних спостережних місій.

Останнім часом у ЗМІ ширяться новини про участь Надії Савченко у виборах як члена однієї з політичних партій в Україні. У зв’язку з цим повідомляємо:

  1. Фундація “Відкритий Діалог” не виступала і не виступає стороною переговорів про участь Надії у виборах. Про рішення Надії очолити список Батьківщини ми дізналися зі ЗМІ.

  2. Фундація захищає Надію з огляду на порушення прав людини у її справі, безпідставними звинуваченнями та виходячи з факту викрадення Надії Савченко спецслужбами РФ.

  3. Ми продовжуємо сприяти звільненню Надії Савченко, наші інструменти – наголос на відсутності доказів провини Надії, фактах її викрадення та порушенні міжнародних угод – у коаліції з кожним, хто її захищає чи хоче допомогти, без огляду на політичну приналежність.

  4. Участь полоненої Надії Савченко у виборчих перегонах є незалежним виявленням її права бути обраною, що є правом усіх громадян України.

Водночас Фундація «Відкритий Діалог» застерігає: політичні сили, які беруть участь у передвиборній кампанії, повинні з повною відповідальністю підходити до будь-якої заяви, що стосується Надії Савченко, а також інших політичних в’язнів та військовополонених. Передвиборна гонка закінчиться, а наслідки, які можуть спричинити використання їх імен у політичних війнах можуть залишити невиправний слід на долі людини.

Андрій Шумський,

керівник прес-служби Фундації «Відкритий Діалог» Україна

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа