Французи українського походження протестують проти російського телеканалу у Франції

rt-logoУ грудні 2017 року російський телеканал «RT» (Росія Сьогодні) транслюватиме свої програми у французькому ефірі. Ми, французи українського походження, дуже стурбовані цією франкомовною версією. З початку російсько-української війни ми стали свідками жорсткої пропагандистської кампанії з боку російських ЗМІ, що фінансуються Кремлем!

Представлений у Франції як альтернативний інформаційний канал, він є насправді інструментом кремлівської пропаганди. Тільки у 2017 році, не зважаючи на непевну економічну ситуацію, «RТ» отримала від російської держави фінансування у розмірі

274,1 млн. євро. «RТ» фігурує у списку стратегічних компаній поруч із Газпромом, підприємствами озброєння та ядерної промисловості.

Поширюючи проросійську пропаганду та прикриваючись свободою слова, «RТ» не стомлюється транслювати брехню і перекручення. На конференції для преси у Версалі, у присутності Владіміра Путіна , Президент Республіки заявив: «Коли засоби преси розповсюджують ганебну неправду, це вже не журналісти, це засоби впливу».

Російська держава, втручаючись у зовнішню політику інших держав, ставить своїх гравців на стратегічні позиції, вдаючись до «м`якої сили», де медіа грають привілейовану роль.

У квітні 2013 року ідеолог Олександр Дугін, «новий гуру» Кремля, виклав свою стратегію контролю над Європою: «Треба знаходити п`яту колону, формувати і просувати її, ставити наших людей і з допомогою грошей Газпрому підсилювати рекламні агенства. Все це впливає на засоби масової інформації». Відповідно до одкровень російської преси, медіа, фінансовані Москвою, отримують щотижневі інструкції, отже не відповідають етичним вимогам журналістики. У Франції «RТ» , що була зобов`язана створити Комітет з етики, вибрала, без жодних сюрпризів, дві персоналії, присвячені її справі : Jacques Sapir і Thierry Mariani, які твердо підтримують путінський режим.

 Беручи до уваги всі ці елементи, Об`єднання Українців Франції звертається до CSA (Вища Аудіовізуальна Рада), з проханням бути дуже пильними стосовно інформації , що транслюється «RТ» і приділяти особливу увагу журналістській етиці, що так часто порушується цим засобом масової інформації.

Це комюніке було адресоване Президенту Республіки, Прем’єр-міністру, Міністру закордонних справ, Директорові CSA, усім ПарламентарямСенатори та Народні депутати.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа