Французький суд скасував фейкове “представництво ДНР” в Марселі

1400498071_donetsk_separatistsПонад три з половиною роки сайт псевдопредставництва заливав фейками про Україну франкомовний інформаційний простір, а дві попередні спроби заборонити організацію були марні.

Історія зі скандальним псевдопредставництвом тяглася понад три з половиною роки. МЗС наголошував, що центр не визнаний, а Франція беззастережно підтримує принцип територіальної цілісності України. Натомість реєстрацію “центру” ніхто не скасовував.

Нарешті апеляційний суд в Акс-ан-Прованс, розглянувши запит генеральної прокуратури. Асоціацію, що видавала себе за французьке “офіційне представництво ДНР”, нарешті зобов’язано до саморозпуску. Членам структури заборонені “будь-які спільні збори”, в упередження появи нової організації під схожою назвою.

Керівник фейкової структури, Юбер Файяр, весело зловтішався з нерішучої французької Феміди по соцмережах, аж поки, в квітні 2019-го, не потрапив під арешт за звинуваченням у сутенерстві. У Бога добре почуття гумору: очільник “центру” був не лише активістом крайньо правого Національного фронту та заступником мера від НФ у місті Вітроль, але й багаторічним співвласником сайту знайомств з російськими дівчатами. Французька преса не раз іронізувала з того, що юридична адреса “представництва ДНР” у провінції Буш-дю-Рон повністю збігалася з адресою сайту, що спеціалізувався на “дівчатах зі Сходу”.

Але справа не в “дівчатах”. “Одностороннє створення офіційного представництва Донецької Народної республіки, з одного боку, порушує принцип суверенитету Франції в її прерогативі визнавати або ні треті держави, а з другого боку — зневажає міжнародне право, що регулює механізми встановлення дипломатичних та консульських установ”, – зазначає вердикт апеляційного суду.

Більше про справу ліквідації “центру” ДНР читайте тут

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа