Франція ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та ЄС

-e1431007241905-943x350

Сенат Франції ратифікував Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Проект закону у Верхній палаті представляв державний секретар Франції з європейських справ Арлем Дезір. На засіданні були присутні посол України у Франції Олег Шамшур та народні депутати  Ірина Геращенко та Олексій Гончаренко.

«Укладення Угоди про асоціацію спрямоване на зміцнення політичного діалогу та торговельно-економічних обмінів між Україною та ЄС, що дасть змогу зблизити нормативно-правову основу і започаткувати всеосяжну лібералізацію торгівлі в контексті «політична асоціація та економічна інтеграція» з ЄС», – ідеться в преамбулі законопроекту.

-e1431007618910

«У Сенаті Французької республіки ратифіковано Угоду про асоціацію Україна – ЄС. Тепер справа за Асамблеєю, тут ратифікація відбудеться у червні. Були дуже цікаві дебати сьогодні – ми не тільки почули, хто є другом України, так, сенатор Жан-Ів Леконт частину виступу виголосив українською, але й ті застереження, що мають французькі політики до України і над чим нам ще варто працювати», – написала на  своїй сторінці  у Фейсбуці Ірина Геращенко.

Також народний депутат зазначила, що під час зустрічей зі спікером Сенату паном Ларше, з сенаторами і представниками Асамблеї,  говорили  про ситуацію в Україні напередодні Ризького саміту.

«Актуальним було питання безвізового режиму для України, підтримки і захисту суверенітету та незалежності нашої країни, та про посилення санкцій проти Російської Федерації, і звичайно, про Донбас»,- зазначила Ірина Геращенко.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23] (envelope-from [email protected]) Thu, 7 May 2015 17:01:53 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа