Франція не визнає окупації Криму і готова підтримати кримських татар

Про це на сторінці Facebook написав народний депутат, Уповноважений Президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв після зустрічі з директором Департаменту континентальної Європи міністерства Закордонних справ Франції Флоранс Манжен (Florence Mangin).

Під час зустрічі мова йшла про загальне погіршення ситуації на окупованому півострові. Зокрема, Мустафа Джемілєв розповів про посилення репресій проти кримських татар: утиски активістів, захоплення майна, обшуки та арешти співвітчизників, зникнення людей, та інші проблеми. Особливу увагу було привернуто до намірів окупаційної влади заборонити діяльність вищого представницького органу кримських татар – Меджлісу.

«Росія все робить аби зжити кримських татар. Вона створює умови, що вимушують кримських татар виїжджати зі своєї рідної землі. Втім, кримські татари зберігатимуть ненасильницький характер свого спротиву і національного руху», – зауважив Мустафа Джемілєв.

“Також, я хочу подякувати пані Флоранс Манжен, яка  наголосила на суцільній підтримці кримських татар з боку Франції, і зазначила, що Франція не визнає окупації Криму”, – підкреслив парламентар.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа