Фракція Порошенка в парламенті має намір обмежити недоторканість на цій сесії

Голова фракції Партії “Блок Петра Порошенка” Ігор Гринів в коментарі журналістам висловив сподівання, що сьогодні на засіданні Верховної ради буде прийнято рішення про надання згоди на затримання та арешт судді  Миколи Чауса.

Водночас, Ігор Гринів  зазначив, що парламент має розв’язати “питання про обмеження певної недоторканності як народних депутатів, так і суддів”.

За його словами, це потрібно щоб спростити процедуру, у випадку, якщо проти таких людей відкриті кримінальні справи, здійснюються відповідні процесуальні дії, притягнення їх до відповідальності через арешт або затримання.

Ігор Гринів наголосив, що “це – задача номер один для парламенту”.

“Україна довела свою демократичність, і тому зараз це можна робити і потрібно робити. У тоталітарній, авторитарній державі цього не можна би було робити, бо це право опозиції на висловлення власної думки. Але ми довели і суспільство є основним гарантом того, що ми маємо демократичну державу. В цій демократичній державі необхідно позбавити депутатів депутатської недоторканності”, – підкреслив голова фракціі.

Ігор Гринів висловив думку, що набільш правильним “є спрощення процедури позбавлення депутатського імунітету не в повній мірі, а саме в момент, коли відкрита кримінальна справа, можна було арештувати або затримати такого депутата”. Така сама процедура стосується і судей.

За словами голови фракції, відповідні законопроекти вже зареєстровані. “Сподіваюсь, що на цій сесії ми закінчимо з цим питанням”, – зазначив він.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа