Фракція Порошенка розійшлася з проурядовою в думках про податковий кодекс

Луценко: Наша фракція не підтримає урядовий варіант (Податкового кодексу) як такий, що консервує нинішню неприйнятну економічну ситуацію. Про це народний депутат від Блоку Петра Порошенка, голова фракції Юрій Луценко заявив сьогодні на Погоджувальній Раді у Парламенті. Для виходу на узгоджений варіант Податкового кодексу та Бюджету та заради розгляду цих надважливих документів він закликає наступного тижня зробити хоча б один день пленарним .

“Пропоную наступний тиждень, принаймні четвер, зробити пленарним. У нас надто багато законів, котрих потребує країна, щоб ми могли в грудні працювати лише два пленарні тижні”, – сказав Луценко.

Луценко звернувся до Уряду вже найближчим часом внести проекти Податкового кодексу та Бюджету у Парламент.

“При цьому я розраховую, що уряд уже не буде посилатися на міфічні прохання БПП про перенесення внесення документів Податкової та Бюджетної політики, як це було зроблено минулого тижня, і все ж внесе в найближчий час оновлений Податковий кодекс та проект бюджету”, – заявив він.

“І (тоді) ми зможемо в наступний понеділок, вівторок, середа попрацювати в комітетах, а в четвер вийти на прийняття важливих законів, щоби звільнити останній тиждень перед Новим роком на повноцінну роботу із Податковим та Бюджетним кодексом. Не в один день, а принаймні тиждень працювати над цими доленосними законами”, – наголосив Луценко.

За його словами, фракція Блоку петра Порошенка наполягає на тому, що “Податковий кодекс у цьому парламенті може бути прийнято лише тоді, коли він почне обслуговувати українське підприємництво”.

“Цей рік парламент, Нацбанк, Кабмін зробили все, щоб відбулася фінансова стабілізація. Вона недосконала, вона неповна, але ми зупинили гіперінфляцію, руйнівні процеси – в тому числі, за рахунок запозичень у Міжнародного валютного фонду, Світового банку, інших міжнародних інституцій”, – сказав він.

“Наша фракція не підтримає урядовий варіант (Податкового кодексу) як такий, що консервує нинішню неприйнятну економічну ситуацію, і наполягає на зменшенні податкового тиску на вітчизняне підприємництво”, – заявив Луценко.

Отримано з поштової розсилки Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа