Форум українських справ збирає українців

1 грудня 2013 року у Києві відбудеться Третій Форум українських справ «Духовні орієнтири України у ХХІ ст.». Із доповідями на цьому поважному зібранні виступлять: Філарет, Патріарх Київський і всія України-Руси УПЦ КП; владика Богдан, єпископ УГКЦ; о.Георгій Коваленко, УПЦ МП; Євген Сверстюк, учасник ініціативної групи «1 грудня»; Стефан Романів, Голова ОУН.

Учасники Форуму спробують дати відповіді на гострі питання пошуку духовних орієнтирів та моральної безпеки, перед якими стоїть українське суспільство, зокрема:

– духовність у посткомуністичному суспільстві, як повернутися до джерел?;

– якими мають бути духовні орієнтири української національної ідеї у ХХІ ст.?;

– що об’єднає українське суспільство?

– як поборювати актуальні загрози духовній безпеці особистості і суспільства?;

– як покращити суспільну мораль в умовах соціальної кризи?

– що можуть дати Європа Україні і Україна Європі в контексті духовних та морально-етичних цінностей?

«Форуми українських справ вже стали достатньо помітною подією у громадському житті України. – зазначає лідер громадського об’єднання «Українська справа», народний депутат України Олег Медуниця. – У них беруть участь представники громадських організацій з різних областей України. Саме тут обговорюються злободенні проблеми державотворення.»

Увага форуму до духовних та морально-етичних цінностей сучасної України викликана і проблемами зовнішньо-політичного вибору України. Ініціатори заходу переконані, що саме духовні орієнтири є пріорітетом у розвитку нації та української держави. Без них не можливо розвинути економіку і забезпечити високі соціальні стандарти.

Громадське об’єднання «Українська справа», як організатор Форуму, запрошує всіх бажаючих стати його учасником. Захід відбуватиметься 1 грудня у Київському міському будинку вчителя (вул. Володимирська, 57) з 14.00 до 18.00. Початок реєстрації з 13.00.

Додаткова інформація за тел. (044) 235-28-32

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа