Форум у Вашинґтоні: національно-визвольні рухи Росії підтримали збройну боротьбу проти Кремля

Представники національно-визвольних рухів на території Росії закликали до збройного повстання. Заяву про перехід від мирних протестів до силових дій учасники вчорашньої презентували під час конференції Форуму вільних народів ПостРосії у Вашинґтоні 16 квітня.

“Представники національно-визвольних, регіональних та антиімперських рухів проводять такі конференції та круглі столи вже два роки поспіль по всьому світу: у Римі, Берліні, Варшаві, Брюсселі та багатьох інших містах. Проте ані у Брюсселі, ані у Берліні, ані в інших містах учасники Форумів у підсумкових документах ніколи не переходили до закликів до збройного повстання. Нарешті це сталося”, – пише український журналіст Андрій Яніцький. 

Заклик підтримали Іяд Югар, голова Міжнародної Черкеської Ради, Денис Угрюмов, Рух за Вільну Інґрію, Раджана Дуґар Де-понте, Комітет за Незалежну Бурятію, Асет Сабдулаєва, Уряд Чеченської Республіки Ічкерія (у вигнанні), Батир Боромангнаєв, Конгрес Ойрат-Калмицького Народу, Різван Кубакаєв від Ногайстану, Артьом Мєдвєдєв, Удмуртія, Павєл Івлєв, Інґрія, Маріна Ханхалаєва, Бурятія, Номма Зарубіна, Сибір, Слава Афанасьєв, Урал, Дмітрій Павлов, Саха.

“Так звана “российская федерация” трансформується з авторитарно-репресивної в класичну тоталітарну державу. Для справжніх змін, у зв’язку з неможливістю використання ненасильницьких цивільних методів опору, сьогодні застосовними залишаються тільки силові дії для повалення режиму”, – йдеться в документі. 

Підписанти закликали прихильників свободи й незалежності до координації, зокрема актів прямої дії та партизанських диверсій, шляхом активізації Повстанських і Визвольних Армій на території поки що окупованих Кремлем поневолених народів і регіонів-колоній. 

“Деокупація захоплених імперською Московією земель країн-сусідів від Криму до Карафуто, а також трансформація держави-терориста в 41 незалежну державу постросійських просторів – це єдиний шлях до довгострокового миру і нової архітектури глобальної безпеки”, – наголошують автори заклику. 

Джерело: СКУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа