Форум GLOBSEC 2012 обговорить питання глобальної безпеки та майбутнього ЄС

12 – 14 квітня 2012 року у Братиславі (Словаччина) відбудеться 7-ий щорічний Глобальний Безпековий Форум GLOBSEС.

Місія заходу – забезпечення провідної регулярної і довгострокової міжнародної платформи, яка ставить Центральну Європу на карту трансатлантичного стратегічного мислення задля формування трансатлантичної безпеки.
GLOBSEC 2012 розглядатиме актуальні питання міжнародної зовнішньої політики, безпеки та економіки, що мають надзвичайно важливе значення для порядку денного міжнародних відносин. Темами цьогорічного Форуму також будуть: військово-технічне співробітництво Вишеградської Четвірки, перспективи розвитку на Балканах, Близькому Сході та Північній Африці. Важлива частина дискусії буде присвячена Єврозоні та Європейському Союзу, а також питанню «Арабської весни», зсуву зовнішньополітичних пріоритетів США, зростаючого значення “кібербезпеки”.
Захід передбачає цікаві формати обговорення, неформальні зустрічі та прийоми. Традиційно Форум стане майданчиком для так званої “кулуарної дипломатії”, створюючи платформу для важливих дискусій за лаштунками і тематичних сесій далеко поза рамками офіційної програми. У рамках Форуму Безпеки в Братиславі також відбудеться Саміт Молодих Атлантистів.

Передбачається участь понад 500 учасників з більш ніж 40 країн світу. Серед запрошених – визначні політики та дипломати, експерти та науковці в галузі закордонних справ і безпеки, представники бізнесу та медіа.

Наймасштабніший щорічний Форум у Словаччині і Центральній Європі організовують Словацька Атлантична Комісія у співпраці з відомими неурядовими організаціями, такими як Фонд Конрада Аденауера та Атлантична рада, Міністерство закордонних справ Чеської Республіки та Словаччини спільно з Міжнародним Вишеградським Фондом. Партнерами форуму є Організація Північноатлантичного Договору та впливовий міжнародний аналітичний центр Bruegel.

Важливість цьогорічного заходу підсилюється тим фактом, що GLOBSEC 2012 є найважливішою зовнішньополітичною подією перед самітом НАТО у Чикаго, що відбудеться у травні. Таким чином, GLOBSEC забезпечить ідеальну платформу для неформальних експертних і політичних дискусій з ключових питань, які розглядатимуться у Чикаго. Форум у Братиславі покликаний свій внесок у формування стратегічних трансатлантичних дискусій.

GLOBSEC є провідним форумом з питань безпеки і зовнішньої політики, який щороку відбувається у Братиславі. Протягом семи років з моменту його заснування він став провідною щорічною конференцією з питань зовнішньої політики, безпеки та економіки в Центральній Європі. За участю понад 500 ключових зацікавлених сторін з більш ніж 40 країн світу, GLOBSEC отримав стабільну позицію серед п’яти великих конференцій у Європі та Північній Америці.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа