Формати сучасної піцерії

Піцерія в місті є і не одна. Такий заклад користується популярністю і давно не є чимось незвичайним. Тут збираються сім’ями, компаніями, проводять святкові заходи. Можна зайти на обід або просто смачно перекусити, а можна і банкетне меню замовити. Дарують сертифікати на відвідування піцерії. Чи не менше затребувана і доставка піци до будинку, в офіс, на масовий захід.

Кожна піцерія відрізняється своєю концепцій. Оскільки піца одна з найбільш поширених страв в світі, яку сьогодні готують в будь-якій цивілізованій країні, існує безліч рецептів і варіантів подачі піци. Тому те, що із задоволенням з’їли, наприклад, в Mister Cat, не знайдете в інший піцерії.

Які формати піцерій існують

Розрізняють три формату закладу:

  • Піцерія. Це сама класична варіація, в якій подають піци швидкого приготування або спечені в електричних духовках. Меню – найпростіше: кілька найменувань піци, в тому числі “фірмова” і вегетаріанська, напої безалкогольні, десерти. У деяких піцеріях можуть запропонувати скромну винну карту і навіть міцні алкогольні напої і коктейлі на їх основі. У закладах такого формату можна недорого поїсти, а також замовити їжу додому.
  • Траторія. Це вже ресторан. Тут готують піцу за старовинними італійськими рецептами, випікають її виключно дров’яної печі. Нерідко головний піццайола і шеф-кухар – італійці або ті, хто довгий час працював в Італії і знає всі тонкощі приготування цієї страви. Меню траторії рясніє унікальними піцами, є як зі звичними для нас, так і з екзотичними інгредієнтами. Також в меню входять перші і другі страви, десерти італійської кухні. Є чайна, кавова і винна карти, а також різні коктейлі.
  • Піца з доставкою. Це може бути як самостійний заклад, який працює тільки в такому режимі, а може бути частиною ресторану або кафе (яку описано вище), де можна замовити доставку до будинку. У таких закладах готують піцу в духових шафах, а також роблять напівфабрикати, які розігрівають перед відправкою. Крім піци, меню такого формату доставки включає страви японської і тайської кухні, є великий вибір десертів, напоїв. Вся їжа упаковується в фірмову тару, відповідної страви, тому приїжджає до вас ще гарячою.

Таким чином, хочете особливу піцу або прийнятний тільки італійський варіант – вибирайте траторію. Хочете швидко, смачно і недорого – піцерія з доставкою оптимальний вибір.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа