Флот України поповнили бронекатери «Гюрза-М»

На початку лютого на базу Військово-морських сил України, яка розташована у Практичній гавані Одеського порту, прибули два нових бронекатери «Гюрза-М» проекту 58150. Виготовили їх і оснастили всім необхідним обладнанням і зброєю на київському заводі «Ленінська кузня». Планується, що до 2020 року ВМСУ отримають ще 18 таких катерів.

Катер «Гюрза-М» призначений для охорони та оборони портів і морських або річкових комунікацій в межах територіальних морських вод, ізоляції ділянок морського (річкового) узбережжя, захисту судноплавства на прикордонних річках, сприяння Державній прикордонній службі в посиленні охорони державного кордону, участі в рятувальних операціях суден і літальних апаратів, для участі в операціях із боротьби з проявами піратства, незаконної міграції, контрабанди в акваторії Чорноморсько-Азовського басейну і на річці Дунай, участі в миротворчих операціях ООН та інших завдань. Водотоннажність МБАК «Гюрза-М» – 51,1 тонни, крейсерська швидкість – 25 вузлів, екіпаж – 5 осіб, дальність автономного плавання – 900 миль.

1 Катер «Гюрза-М» в Одеській затоці

Нині бронекатери уже проходять заводські випробування, повідомили в командуванні ВМСУ. Перший катер пробув у морі кілька годин, другий випробують у найближчі дні.

Готується до новосілля і розташована в Одесі Академія ВМСУ. Вона отримає у своє розпорядження корпуси Одеського інституту сухопутних військ на 6-ій станції Великого Фонтану. Зараз значна частина приміщень перебуває у занедбаному стані, тож перед поселенням доведеться провести значні ремонтні роботи.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа