Фінал 28 BookForum: події фестивалю 19 вересня

BookForum5

Наживо

«Солодке життя»: розмова про дебютну збірку Романа Малиновського.

Учасники: Роман Малиновський, Юрій Андрухович.

Літературна програма.

🕑 11:00

📌 Театр Л. Курбаса

— Дискусія «Культура вибору: Як ми обираємо».

Учасники: Андрій Куликов, Юрій Андрухович.

🕑 13:00

📌 Музей етнографії

— Дискусія «Держкомунікації: неПИСАНІ правила».

Учасники: Анна Цяцько, Іванна Стець, Марина Дадінова, Андрій Скоцик.

🕑 15:00

📌 Театр Л. Курбаса

Фокусна тема «Свій край», Андрій Куликов.

🕑 15:00

📌 Музей етнографії

Фокусна тема «Свій Смак», Марта Госовська.

🕑 17:00

📌 Музей етнографії

«Радіо Гараж приймає Радіо Ніч», звукова інсталяція наживо.

Учасник: Андрухович.

🕑 19:00

📌 Радіо Гараж

Онлайн

П’ятий день онлайн-BookForum 19 вересня розпочнеться рефлексіями над романами Оксани Забужко та Катерини Калитко. Спецпроєкт «10 про 10: спроба канону» об 11:00 презентує враження Андрія Бондара про «Польові дослідження», а об 11:30 — Євгена Стасіневича про «Землю загублених».

Відразу після «10 про 10», о 12:00, запрошуємо долучитися до кластера «Освіта». Відбудеться дискусія «З дітьми про дорослішання» за участі Анастасії Євдокимової, Саші Мауріної, Андрія Типусяка. О 15:00 у межах цього ж кластера відбудеться зустріч Ростислава Семківа, Ігора Козловського, Оксани Забужко та Сергія Квіта для обговорення теми: «Українське суспільство: зріле чи інфантильне?».

Також о 12:00 відбудеться інша дискусія, про силу жіночого слова (кластер «Жінка в темі»). Спілкуватимуться  учасниці: Оксана Луцишина, Мирослава Барчук, Лариса Денисенко.

Радимо долучитися до розмови про відновлення державності о 12:30: «ХХ століття: боротьба за державність» (кластер «Історія»). Дискутуватимуть Олександр Алфьоров, Антон Дробович, Ян Маліцький, Роман Коваль і Вахтанг Кіпіані.

О 13:30 відбудеться розмова Ірени Карпи  з аргентинською письменницею Аріаною Гарвіч, у межах спецпроєкту «Латиноамериканська література».

Дискусія про війну та цивільних, яких не помічають, розпочнеться о 13:30. На тему «Ми є» (кластер «Війна») спілкуватимуться Євгенія Подобна, Олена Розвадовська, Станіслав Асєєв, Олександр Махов.

Онлайн-зустріч між Гаською Шиян, Ізабель Вері та Гердою Бліс відбудеться о 13:30. Говоритимуть про творчий шлях мисткинь та письменницькі інстайти дорослішання.

Запрошуємо о 14:00 на презентацію книжки Ярослава Грицака «Подолати минуле: глобальна історія України» (кластер «Філософія»). Про неочевидні факти нашої історії дискутуватимуть Ярослав Грицак та Олександр Комаров.

Партнерський захід спільно з Versopolis відбудеться о 15:00. Гаська Шиян проведе зустріч із Йоландою Авророю Бом Рамірес.

Нагадаємо, що наймасштабніша культурна подія України 28 BookForum цьогоріч відбувається у Львові (наживо) та онлайн. Програма фестивалю налічує 160 подій, 250 учасників, зокрема — 25 іноземних авторів із 21 країни світу.

Усі події 28 BookForum — безкоштовні. Онлайн-трансляції дивіться на сайті bookforum.ua.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа